Medové perníčky paní Svobodové

35 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 162027x
Recept na báječné perníčky mám od paní Svobodové dlouho a nikdy nezklamaly
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Ze všech uvedených ingrediencí zpracujeme důkladně těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet.

Druhý den před zpracováním vyndáme alespoň hodinu předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vánoční tvary, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.

Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem s pár kapkami vody.

Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevovou, kterou si připravíme v míse takto: utřeme bílek s cukrem, přidáme citronovou šťávu, nakonec solamyl a třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá, že s ní jde zdobit.

Hotové medové perníčky paní Svobodové naskládáme do papírové krabice a necháme v chladu rozležet. Jsou vynikající.

konvalinka autor receptu:

Medové perníčky paní Svobodové

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 18000 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
201 hlasujících
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Místo zdobení-lentilka.
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Zdobit můžeme různě.
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Naše medové perníčky.
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Naše letošní premiéra perníkových stromečků... z tohoto těsta opravdu nejlépe tvárné, brzy jedlé, děkuji za výborný recepis!!!
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Velikonoční medové perníčky 2010.
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Velikonoční perníčky.

Kuchařky obsahující recept Medové perníčky paní Svobodové

Recept se nachází v 201 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3751 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medové perníčky paní Svobodové

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Dlouho jsem se rozmýšlela, jaký recept na perníčky udělám letos. Nikdy mě nějak moc nězměkly. Zkusila jsem tento recept a huráááá! Perníčky jsou výborné. Jen je musím mít schované, aby se do vánoc nesnědly. Jsou velmi dobré.

  • Proč cukr a proč bílá mouka?? ? Petr 30.11.2010 10:29:59

    Zajímalo by mě proč všechny recepty jsou z bílé mouky a obsahují kromě medu taktéž bílý rafinovaný cukr? To naše "moudré" babičky asi moc moudré nebudou.
    Bohužel 60 let KSČ se podepsala na myšlení a chování lidí v naší "milované" vlasti. Tohle myšlení bude trvat nekolik generací než se bude pomalu měnit k normálu. Ale do té doby budeme díky těmto "receptům" trpět nadváhou, vysokým krevním tlakem, cukrovkou a dalšími civilizačními chorobami. Děkujeme modré babičky za Vaše jedovaté recepty!!!
    PS: mimochodem bílý cukr byl z počátku 19 století k dostání pouze v lékarnách na předpis jako jed!

    • Mohl jste to napsat vlídněji a nikdo by na to nereagoval podrážděně ;-). Jinak se také snažím v zájmu sebe a své rodiny používat v gastronomii "jiné" než oficiálně "původně česky" uváděné ingredience, zvlášť se vracím zpět od k nám dovezené pšenice k původní pohance a je asi na každém, co pro sebe, své zdraví a ještě jednou sebe zvolí...
      Zpět k perníčkům- já je od svého dětství (je mi 29 let) znám jenom žitné a od tchýně jsem ochutnala pšeničné (teda ta chuť je nic moc) a na žitné nedám dopustit. A také používám do vánočního cukrový třtinový cukr, agávový, javorový sirup a všechno mi přijde mnohem chutnější, než ty "původní varianty". Jsem pro inovace a změny v gastronomii, jen se nebát změn, protože Země nám nabízí nespočet chutí a možností :-).

    • Re: Proč cukr a proč bílá mouka?? ? Zuzana 14.12.2010 09:25:18

      :)) a mléko zahleňuje a vejce jsou plné cholesterolu. Co takhle všeho a s mírou? Máme právo volby, co si myslíte Vy není jednoznačně Pravda pro všechny, tak je nechte, ať si volí. Mesiášské komplexy...

  • medove pernicky dagmarfilipova1 03.12.2010 12:11:25

    A proc nenahradit mouku bilou za mouku zitnou,jednak je zdravejsi a i pernicky jsou chutnejsi.Mouku uz dostanete koupit v kdejakem markete,a cukr treba hnedy,rozemlit na kavovem mlynku

  • kdy péct aby byly na vánoce měkké imagine 11.12.2008 09:56:22

    dobrý den, jsem ve světě vaření a pečení úplný nováček a chtěla bych rodinu překvapit nečím dobrým na vánoce, perníčky se u nás nedělaly a chtěla bych je zkusit...Kdy je mám upéct aby byly měkké na vánoce?stíhám to ještě?

    • Re: kdy péct aby byly na vánoce měkké .Renča. 11.12.2008 10:56:09

      Já peču perníčky vždycky na Mikuláše, a jsou na Štědrý den výborné. Takže ještě není tak pozdě. Perníčky (třeba mendlové) potřebují tak 10 dnů na odležení.

  • Tak jsem upekla tyto perníčky jako kytičky a doprostřed každé jsem dala lentilku. Povedly se na 1 a ani je nemusím zdobit. Vyzkoušejte

  • poleva janča 12.12.2006 08:06:20

    můžou se zdobit třeba i polevama ze sáčků? Třeba čokoládovou? Děkuju

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Medové perníčky paní Svobodové
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept