Medové perníčky paní Svobodové

35 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 162190x
Recept na báječné perníčky mám od paní Svobodové dlouho a nikdy nezklamaly
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Ze všech uvedených ingrediencí zpracujeme důkladně těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet.

Druhý den před zpracováním vyndáme alespoň hodinu předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vánoční tvary, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.

Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem s pár kapkami vody.

Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevovou, kterou si připravíme v míse takto: utřeme bílek s cukrem, přidáme citronovou šťávu, nakonec solamyl a třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá, že s ní jde zdobit.

Hotové medové perníčky paní Svobodové naskládáme do papírové krabice a necháme v chladu rozležet. Jsou vynikající.

konvalinka autor receptu:

Medové perníčky paní Svobodové

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
201 hlasujících
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Místo zdobení-lentilka.
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Zdobit můžeme různě.
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Naše medové perníčky.
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Naše letošní premiéra perníkových stromečků... z tohoto těsta opravdu nejlépe tvárné, brzy jedlé, děkuji za výborný recepis!!!
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Velikonoční medové perníčky 2010.
  • Recept Medové perníčky paní Svobodové - Velikonoční perníčky.

Kuchařky obsahující recept Medové perníčky paní Svobodové

Recept se nachází v 202 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3826 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medové perníčky paní Svobodové

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Dlouho jsem se rozmýšlela, jaký recept na perníčky udělám letos. Nikdy mě nějak moc nězměkly. Zkusila jsem tento recept a huráááá! Perníčky jsou výborné. Jen je musím mít schované, aby se do vánoc nesnědly. Jsou velmi dobré.

  • Proč cukr a proč bílá mouka?? ? Petr 30.11.2010 10:29:59

    Zajímalo by mě proč všechny recepty jsou z bílé mouky a obsahují kromě medu taktéž bílý rafinovaný cukr? To naše "moudré" babičky asi moc moudré nebudou.
    Bohužel 60 let KSČ se podepsala na myšlení a chování lidí v naší "milované" vlasti. Tohle myšlení bude trvat nekolik generací než se bude pomalu měnit k normálu. Ale do té doby budeme díky těmto "receptům" trpět nadváhou, vysokým krevním tlakem, cukrovkou a dalšími civilizačními chorobami. Děkujeme modré babičky za Vaše jedovaté recepty!!!
    PS: mimochodem bílý cukr byl z počátku 19 století k dostání pouze v lékarnách na předpis jako jed!

    • Mohl jste to napsat vlídněji a nikdo by na to nereagoval podrážděně ;-). Jinak se také snažím v zájmu sebe a své rodiny používat v gastronomii "jiné" než oficiálně "původně česky" uváděné ingredience, zvlášť se vracím zpět od k nám dovezené pšenice k původní pohance a je asi na každém, co pro sebe, své zdraví a ještě jednou sebe zvolí...
      Zpět k perníčkům- já je od svého dětství (je mi 29 let) znám jenom žitné a od tchýně jsem ochutnala pšeničné (teda ta chuť je nic moc) a na žitné nedám dopustit. A také používám do vánočního cukrový třtinový cukr, agávový, javorový sirup a všechno mi přijde mnohem chutnější, než ty "původní varianty". Jsem pro inovace a změny v gastronomii, jen se nebát změn, protože Země nám nabízí nespočet chutí a možností :-).

    • Re: Proč cukr a proč bílá mouka?? ? Zuzana 14.12.2010 09:25:18

      :)) a mléko zahleňuje a vejce jsou plné cholesterolu. Co takhle všeho a s mírou? Máme právo volby, co si myslíte Vy není jednoznačně Pravda pro všechny, tak je nechte, ať si volí. Mesiášské komplexy...

  • medove pernicky dagmarfilipova1 03.12.2010 12:11:25

    A proc nenahradit mouku bilou za mouku zitnou,jednak je zdravejsi a i pernicky jsou chutnejsi.Mouku uz dostanete koupit v kdejakem markete,a cukr treba hnedy,rozemlit na kavovem mlynku

  • kdy péct aby byly na vánoce měkké imagine 11.12.2008 09:56:22

    dobrý den, jsem ve světě vaření a pečení úplný nováček a chtěla bych rodinu překvapit nečím dobrým na vánoce, perníčky se u nás nedělaly a chtěla bych je zkusit...Kdy je mám upéct aby byly měkké na vánoce?stíhám to ještě?

    • Re: kdy péct aby byly na vánoce měkké .Renča. 11.12.2008 10:56:09

      Já peču perníčky vždycky na Mikuláše, a jsou na Štědrý den výborné. Takže ještě není tak pozdě. Perníčky (třeba mendlové) potřebují tak 10 dnů na odležení.

  • Tak jsem upekla tyto perníčky jako kytičky a doprostřed každé jsem dala lentilku. Povedly se na 1 a ani je nemusím zdobit. Vyzkoušejte

  • poleva janča 12.12.2006 08:06:20

    můžou se zdobit třeba i polevama ze sáčků? Třeba čokoládovou? Děkuju

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Medové perníčky paní Svobodové
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept