Veškeré suroviny na marinádu (kromě piva a oleje) společně promícháme (ideálně metlou) ve vhodné nádobě. Po důkladném promíchání přidáváme pivo podle hustoty marinády a nakonec olej. Můžeme použít i obyčejný stolní olej, ale mám odzkoušené, že extra panenský je lepší!
Krůtí prsa přes vlákno nakrájíme na filety. Ideální je připravit z 1,2 kg 6 kusů filátek, vysoké přibližně 1,5 - 2 cm podle druhu tepelné úpravy (oheň gril, plynový gril).
Krůtí filety mírně osolíme. Používám kvalitní mořskou sůl, ale samozřejmě stačí i obyčejná. Kořenící směsi obsahují soli samy o sobě, tak buďte opatrní, ať maso nepřesolíte. Po nasolení vložíme maso do marinády a ideálně necháme proležet nejméně 24 hodin.
Marinované krůtí filety připravíme na grilu.
Medové krůtí filety podáváme s přílohou podle chuti.
Tip autora receptu: Teriyaki sauce - sladká karamelizovaná sójová omáčka - výrobce Exotic Food. Sladká chilli omáčka - hustá sladkokyselá omáčka také od Exotic Food. Chilli vietnamská omáčka - prodávají v obchodech s exotickým zbožím - výrobce Huy Fong Foods - na etiketě je obrázek kohouta - perfektní chilli omáčka vhodná i do omáček a pro milovníky chilli dobrá i místo kečupu.