Medové cukroví s polevou

1 hod | cukroví | 20 porcí | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 2068x
Výborné kořeněné sušenky. Tvary volíme podle příležitosti.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do větší mísy nebo na kuchyňský vál prosejeme mouku. Přidáme med, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, koření a droždí. Vše zpracujeme v hladké těsto. Je-li těsto hodně lepkavé, záleží na medu,přidáme mouku. Uděláme bochníček, zabalíme do folie a dáme na hodinu do lednice.

Medové těsto položíme na vál a vyválíme na půl centimetru. Vykrajovátky vypichujeme sušenky. Medové tvary dáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe, alespoň 2 cm. Medové sušenky vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, jakmile se začnou zbarvovat. Upečené medové sušenky necháme vychladnout.

Připravíme si polevu. Moučkový cukr prosejeme do mísy. Vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme cukr, přičemž mícháme, ať nejsou hrudky. Pokud je poleva hodně vodová, přidáme cukr. Pokud je hodně hustá, přidáme pár kapek vody. Poleva musí být jakoby lepkavá. Cukrovou polevou zdobíme medové sušenky. Necháme zaschnout.

Medové cukroví s polevou uchováváme v plechové krabici. Z těsta mám 40 - 50 sušenek, záleží na formičkách.

autor receptu:

Medové cukroví s polevou

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3350 běžně 8816 Kč sleva 62 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Medové cukroví s polevou

Recept se nachází v 34 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů
SLADKÉ PEČENÍ
Boris
SLADKÉ PEČENÍ 387 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medové cukroví s polevou

Přidat příspěvek k receptu Medové cukroví s polevou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept