Medové cukroví s polevou

1 hod | cukroví | 20 porcí | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 2079x
Výborné kořeněné sušenky. Tvary volíme podle příležitosti.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do větší mísy nebo na kuchyňský vál prosejeme mouku. Přidáme med, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, koření a droždí. Vše zpracujeme v hladké těsto. Je-li těsto hodně lepkavé, záleží na medu,přidáme mouku. Uděláme bochníček, zabalíme do folie a dáme na hodinu do lednice.

Medové těsto položíme na vál a vyválíme na půl centimetru. Vykrajovátky vypichujeme sušenky. Medové tvary dáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe, alespoň 2 cm. Medové sušenky vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, jakmile se začnou zbarvovat. Upečené medové sušenky necháme vychladnout.

Připravíme si polevu. Moučkový cukr prosejeme do mísy. Vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme cukr, přičemž mícháme, ať nejsou hrudky. Pokud je poleva hodně vodová, přidáme cukr. Pokud je hodně hustá, přidáme pár kapek vody. Poleva musí být jakoby lepkavá. Cukrovou polevou zdobíme medové sušenky. Necháme zaschnout.

Medové cukroví s polevou uchováváme v plechové krabici. Z těsta mám 40 - 50 sušenek, záleží na formičkách.

autor receptu:

Medové cukroví s polevou

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Medové cukroví s polevou

Recept se nachází v 34 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
SLADKÉ PEČENÍ
Boris
SLADKÉ PEČENÍ 387 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medové cukroví s polevou

Přidat příspěvek k receptu Medové cukroví s polevou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept