Medová jablíčka

30 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 17655x
Teplá jablíčka s medem, skořicí a hřebíčkem.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky, opláchneme a nasypeme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby jablíčka byla zcela ponořená, ale nad nimi zůstalo ještě dost místa, protože horká jablečná pěna "vyběhne".

Přidáme hřebíček, celou i mletou skořici a uvedeme do varu. Během vaření několikrát opatrně promícháme, aby se jablíčka vyměnila a stejnoměrně vařila. Pokud tak neučiníme, spodní jablíčka budou rozvařená a vrchní, která ochutnáváme, budou měkká. Vaříme, podle velikosti kostek, asi 10 minut. Med přidáváme až jako poslední, asi 2 minuty před koncem vaření.

Medová jablíčka podáváme teplá dětem jako pamlsek, ale stejně tak je můžeme nechat vychladit a konzumovat studená nebo jako kompot.

Na 2 jablka dávám jeden hřebíček a na 5 jablek plnou lžíci medu.

.Renča. autor receptu:

Medová jablíčka

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Medová jablíčka

Recept se nachází v 38 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medová jablíčka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Medová jablíčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept