Mazanec

2 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 195035x
Výborný a tradiční recept. Těsto si připravuji v domácí pekárně a pak peču v troubě.
Komentáře receptu 109
Uvařil jsem to (Recept vařilo 96 lidí)


Postup přípravy receptu

Promícháme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a přidáme mouku, kvásek a vlažné mléko, vanilkový cukr a mícháme tak dlouho, až se nám začnou tvořit bublinky. Poté přidáme nasekané mandle a rozinky a zpracujeme.

Těsto necháme vykynout na teplém místě.

Poté těsto zpracujeme na bochánek a uděláme ve středu kříž. Necháme znovu kynout na plechu a poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

Mazanec pečeme asi 20 minut na 180 °C a potom 25 minut na 120 °C.

Upečený mazanec jíme tak, jak máme rádi.

autor receptu:

Mazanec

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
265 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Mazanec

Recept se nachází v 1047 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
Baboš
Moučniky 1353 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mazanec

Celkový počet komentářů u receptu: 109
  • Komentář k receptu Mazanec kristynnka 12.09.2014 14:30:45

    Super recept podle jineho uz mazance ani vanocky delat nebudu :)

  • výborný Pavla 21.07.2014 20:36:31

    Dnes jsem dělala mazanec (bochánek, jak se u nás říká) podle vašeho receptu a byl úžasný :) dělala jsem ho poprvé v životě a hned se povedl. akoát jsem si to trošku poupravila-místo másla jsem dala heru, přidala jsem navíc trošku citronové štávy a nastrouhala muškátový oříšek. Pekla jsem je: 12 min na180 stupňů,
    8 min na 155, 10 mi. na 140 a 13 min na 120 stupňů ;-). Porce jsem si změnila na 18 (abych mohla použít celou heru) a udělala jsem z těsta 3 bochánky.
    Děkuji za recept

  • myslím, že ho budu dělat často popelkova 25.04.2014 17:30:34

    Naprosto úžasný a snadný recept!!!! Moc děkuji. Byl skvělý i po několika dnech. Recept doporučuji. Manžel mě přemlouval, že vlastně nemusí být jen o velikonocích. A hned si řekl, že chce ze stejného těsta i vánočku.

  • vůbec mi nevadí, že mazanec praskl, ale něco tak úžasného jsem nejedla. Opravdu skvělý, výborný, lahodný, prostě ňamňam. Díky za receptík..... wow....už není :-)

  • Dotaz D 17.04.2014 20:16:04

    Jak dlouho necháváte toto těsto kynout ? Děkuji :)

    • Re: Dotaz Věra 22.04.2014 09:33:24

      Těsto nechám dvě hodiny kynout v domácí pekárně a po následném zpracování ještě 30-40 minut na plechu.

    • Re: Dotaz Věra 18.04.2014 08:29:41

      Těsto nechám kynout až 2x zvětší svůj původní objem. V pekárně stačí 1 hodinu , ale mimo pekárnu minimálně 2 hodiny. Poté ještě nechat kynou alespoň 30 minut na plechu. Děkuji všem za kladné názory na můj recept.

    • Re: Dotaz bobzbrd 17.04.2014 20:27:05

      Nechat vykynout kvásek, zadělat těsto a nechat kynout nejméně hodinu (v chladu i přes noc - pozor hodně zvětší objem!), udělat bochánek a znovu nechat kynout alespoň půl hodiny. Poté dát do vyhřáté trouby.

  • Komentář k receptu Mazanec kuklovaa 21.04.2014 08:12:36

    Snadný a výborný!!!!!!!! :-)

  • Komentář k receptu Mazanec gabriela (tecka) faltyskova 20.04.2014 22:31:07

    Vyborny vymazleny mazanec, dnes jsem pekla dle tohoto receptu mini mazance, pridavam foto a diky!

Celkový počet komentářů: 109
Nalezeno receptů: 109
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Mazanec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept