Recept na přípravu teplého masového toastu, který chuťově připomíná tatarský biftek. Výborně chutná i studený. Můžeme ho podávat jako večeři nebo chuťovku při posezení s přáteli nebo drahou polovičkou.
4 stroužky | česnek |
2 lžíce | majonéza |
3 lžíce | kečup sladký |
1 lžička | worcestrová omáčka |
1 ks | červená cibule |
300 g | mleté zadní hovězí maso |
na potření | |
---|---|
česnek | |
podle potřeby | |
olej | |
sůl | |
příloha | |
6 plátků | chléb |
podle chuti | |
mletý bílý pepř | |
chilli koření | |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
nať pórku |
Mleté hovězí maso promícháme s majonézou, pepřem, solí a nasekanou chilli paprikou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Nať pórku očistíme a nakrájíme na kolečka. Chleba nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Topinky potřeme stroužkem česneku. V hlubší pánvi necháme na oleji zpěnit cibulku a česnek. Vložíme mleté hovězí maso a dusíme doměkka. Když šťáva vysmahne, dochutíme směs kečupem a worcestrem. Podle chuti ještě vmícháme mletý bílý pepř, sladkou mletou papriku, chilli koření a podle potřeby přisolíme. Masovou směs podáváme s topinkou a zdobíme pokrájeným pórkem.
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena