Masové koule v rajské omáčce

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 20169x
Recept na chutné koule z vepřového a hovězího mletého masa v rajské omáčce.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jednu cibuli nakrájíme nadrobno. Opláchneme hovězí a vepřové maso, umeleme nahrubo do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, lžíci hladké mouky, hrst strouhanky, vejce a vše řádně promísíme. Vypracovanou hmotu rozdělíme na 6 - 8 dílů, z kterých vytvoříme koule a vložíme na vymaštěný pekáč.

Masové koule dáme zprudka zapéct do trouby na 8 - 10 minut při 200 °C. Poté mírně podlijeme, teplotu stáhneme na 160 °C a za občasného podlévání pečeme 35 - 40 minut.

Mezitím si připravíme základ s kořenovou zeleninou. Mrkev, celer, petržel a cibuli očistíme, nakrájíme na půl kolečka, orestujeme na sádle a přidáme velký rajský protlak. Podlijeme vodou, přidáme kostku bujonu a necháme vařit, dokud zelenina nezměkne. Zvlášť si svaříme bobkový list, nové koření, celý pepř a odvar slijeme k základu.

Měkkou zeleninu rozmixujeme, přilijeme výpek z upečených masových koulí a dolijeme podle potřeby vodou nebo vývarem. Necháme zavařit, zahustíme hladkou moukou a za stálého míchání provařujeme 20 - 30 minut. Dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.

Masové koule v rajské omáčce podáváme s houskovým knedlíkem.

Renegene autor receptu:

Masové koule v rajské omáčce

Počet přidaných receptů: 121

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,4
slabší recept
19 hlasujících
  • Recept Masové koule v rajské omáčce - Masové koule v rajské omáčce

Kuchařky obsahující recept Masové koule v rajské omáčce

Recept se nachází v 45 kuchařkách
Katika
Katika 1287 receptů
REY kuchařka maso
Rey
REY kuchařka maso 672 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Masové koule v rajské omáčce

Přidat příspěvek k receptu Masové koule v rajské omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept