Masové koule na špízu

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 9902x
Skvělý recept na masové koule na špízu prokládané cuketou a slaninou. Výborně chutnají s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší. Můžeme je však podávat i jako pohoštění s pečivem.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme masovou směs. Očištěnou cibulku a chilli papričku jemně usekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Lístečky tymiánu otrháme a nadrtíme. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, vmícháme cibulku, zázvor, tymián a řádně propracujeme s vejci a solamylem. Necháme odležet v chladu asi 2 hodiny.

Cuketu omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Plátky slaniny upravíme na stejné proužky jako cuketu a položíme je na sebe. Mokrýma rukama utvoříme z masové směsi kuličky o průměru asi 2,5 cm. Plátky cukety se slaninou navlékáme na špejle a přitom je prokládáme po třech kusech masovými kuličkami.

Masové špízy opečeme ze všech stran na oleji, přendáme do pekáčku a vše vložíme ještě asi na 5 minut do trouby předehřáté na 190 - 200 °C.

Masové koule na špízu podáváme s čerstvou zeleninou, opečeným bramborem a nejrůznějšími dipy.

autor receptu:

Masové koule na špízu

Počet přidaných receptů: 1324

Ingredience

na porce

Recept Masové koule na špízu byl 02.10.2012 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,3
skvělý recept
43 hlasujících
  • Recept Masové koule na špízu - Masové koule na špízu
  • Recept Masové koule na špízu - Masové koule na špízu
  • Recept Masové koule na špízu - Pracovní postup.
  • Recept Masové koule na špízu - Jak jsem postupovala při napichování špízu.

Kuchařky obsahující recept Masové koule na špízu

Recept se nachází v 126 kuchařkách
Mletá masa
Jarka-P
Mletá masa 69 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Masové koule na špízu

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Masové koule na špízu Joska 25.05.2013 20:30:57

    Při tisku receptu nejde vytistknout obrázek pokrmu.Nevíte proč?

    • Re: Masové koule na špízu Petr Král 26.05.2013 11:36:53

      Dobrý den, tisk s fotografií mi funguje. V jakém prohlížeči recept tisknete a jakým postupem? Bez této informace vám nemohu více pomoci.

  • dip jura 25.05.2013 11:19:44

    Jsme na českém webu..nechápu, proč si někteří jedinci myslí, že používáním angličtiny zvýší zájem kolemjdoucích. Nebo máte něco proti slovu "omáčka"?

  • Sekané maso. Eranta Nebojsa 22.09.2012 12:30:45

    I přes obrazovku cítím jak to smrdí.Naprosto šílená konzistence,aby to vůbec drželo po hromadě..Abych nerýpal .Trochu ten recept poopravím. Mleté maso ochuťte,dejte vejce,máčenou žemli v mléce,česnek -dejte uležet.Nadělejte pěkné karbanátky. Zvolna grilujte,pečte.
    Vemte velikou cuketu,půl dýně Hokaido,Patyzony.. očíštěte nakrájejte na drobné kostečky.Dejte na pánev s Olivovým olejem restovat,přidejte trochu KARI,červené papriky,sušené rajčata,větší cibuli,(špek) a poduste pod pokličkou doměkka-múžete i podlít.Odstavte na 10 minut a podávejte.

  • sekané maso Hana H 22.09.2012 16:35:04

    Jejda,sekiané maso se samozřejmně rozpadá. Držte se receptu a nekritizujte něco co jste nevyzkoušel. Vlasní recept přidejde v pohode jako nový na tyto stránky.

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Masové koule na špízu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept