Recept na pikantní masovou směs z kuřecího a vepřového masa, kterou podáváme s listy salátu jako chuťovku a lehkou večeři.
3 stroužky | česnek |
30 g | čerstvý zázvor |
30 g | tvrdý sýr |
1-2 lžičky | lime štáva |
1 lžička | třtinový cukr |
0.5 hrstě | čerstvý koriandr |
300 g | kuřecí stehenní řízky |
1-2 lžíce | chilli olej |
400 g | libový bůček |
3 ks | jarní cibulka s natí |
1-2 ks | chilli paprička |
1-2 lžíce | sladkokyselá chilli omáčka |
1 balíček | salát little gem |
1-2 lžíce | japonská omáčka terriaki |
podle potřeby | |
---|---|
olej |
Kuřecí a vepřové maso očistíme a spolu umeleme na hrubo. Masovou směs osolíme a opepříme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Větší červenou chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Jarní cibuli očistíme, bílou část nakrájíme na kostičky a nať na kolečka. Salát little gem očistíme a rozdělíme na jednotlivé listy. Na olivovém oleji orestujeme za stálého míchání kousky masové směsi doměkka. Pak vše scedíme přes síto a maso necháme okapat. Na horké pánvi rozpálíme chilli olej, na kterém zvolna orestujeme chilli papričku, zázvor, česnek a bílou část cibulky. Směs za stálého míchání ochutíme hnědým cukrem, solí a černým pepřem. Jakmile se cukr rozpustí, vmícháme sladko-kyselou chilli omáčku a okapané maso. Poté do horké masové směsi vmícháme nastrouhaný sýr, který vše zahustí. Nakonec vmícháme nať cibulky, nasekaný koriandr a vše ochutíme omáčkou teriaki a šťávou z limetky. Horkou masovou pikantní směs rozdělíme do misek, které obložíme listy salátu a podáváme. Každý stolovník si sám naloží teplou masovou směs na lodičku salátu a ihned konzumuje. Na stole nesmí chybět chilli omáčka, omáčka terriaki a pečivo.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena