Marlenka

1 h 30 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 197720x
Oblíbený moučník. Mlsejte i doma! Marlenku si nemusíte dopřát jen v restauraci.
Komentáře receptu 36


Postup přípravy receptu

Předehřejeme troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Na pečící papír si obkreslíme 6x tvar, jaký si přejeme mít (pečící formu - kulatou nebo hranatou, můžeme použít i talíř).

Heru necháme rozpustit ve vodní lázni. Pak do ní rozklepneme vejce a postupně přidáváme med, cukr, mouku a nakonec jedlou sodu s kořením. Směs mícháme přibližně 10 minut nebo použijeme elektrický mixer. Mícháme, dokud těsto nemá zlatavou barvu. Pak jej odstavíme.

Do vyznačeného tvaru si rozdělíme 6x stejný díl těsta a stěrkou ho rozetřeme v co nejtenčí vrstvě. Těsto by mělo asi o 1cm přesahovat od obkreslení.

Každou placku pečeme dozlatova asi 7 - 10 minut. Pokud nemůžeme péct plechy najednou, zopakujeme postup 6x. Pozor na rychlost pečení. Těsto je dost rychle hotové.

Upečené placky odkrojíme pomocí šablony, kterou jsme použili. Přebytečné okraje nevyhazujeme. Najemno je rozdrobíme a použijeme na vrchní posyp marlenky.

Připravíme si krém. Máslo a kondenzované mléko vyšleháme šlehačem v hladký krém.

Sestavíme hotovou marlenku. Každý plát potřeme krémem a vrstvíme.

Nakonec vrch i boky marlenky mažeme krémem a sypeme drobky z odřezků.

autor receptu:

Marlenka

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Marlenka

Recept se nachází v 183 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
Nina
ZAKUSKY 603 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Marlenka

Celkový počet komentářů u receptu: 36
  • Komentář k receptu Marlenka Iveta 04.08.2013 11:54:34

    Zatím jsem u těsta a je výborné..! Naplň bude určitě taky dobrá.. Takže recept chválím.. :)

  • marlenka peter 23.12.2010 21:30:13

    toto je najprijebanejsi recept na svete

  • Super!!! I z americkych surovin se mi marlenka/medovnik povedla. Dekuji za recept.

  • Medovník či Marlenka? Jitka 11.11.2010 10:30:38

    Vážené dámy, je podstatný rozdíl, mezi Marlenkou a Medovníkem. Marlenka je z piškotového těsta, kdežto Medovník je spíš hustější těsto.Také pátrám po receptu na Marlenku, ale zatím jsem na něj nepřišla. Snad se to jenou podaří. Jitka

  • marlenka martiny 28.05.2009 20:09:31

    prosil o zaslani na pravou marlenku predem dekuji

    • Re: Marlenka Kateřina 15.08.2007 15:15:23

      Je to jednoduché, na plech dáte pečící papír a na něm máte namalované kolečko nebo čtverec a těsto bude asi řídké, tak ho stěrkou rozetřete o trochu víc přes tu namalovanou čátu, abyste to pak mohla zaříznout a dort měla souměrný.

    • Re: marlenka Eva Juhásová 21.11.2008 22:41:28

      Ak by ste boli taka dobrá aj ja by som Vas poprosila o vas recept na Marlenku, ak mozte aj s postupom, peciem len obcas. dakujem Eva

    • Re: marlenka Janisa 07.04.2008 11:08:06

      Recept je extémě jednoduchý.Čekala jsem,že to bude něco extemního,ale tohle je hračka a na pochopení i pro začátečníky.Co se týče krému,já dělám karamel raději normální,udělám si ho sama.Z plechovkou se to nedá ani srovnat a ta chuť... Každopádně díky moc,ještě dnes testnu recept

    • Re: marlenka Kateřina 21.03.2008 22:20:58

      Dobrý den, prosím o poslaní receptu pravé marlenky. Předem děkuji.

    • Re: marlenka Pája 30.10.2007 15:33:39

      můžu se zeptat na recept vaší marlenky medové Pája

Celkový počet komentářů: 36
Nalezeno receptů: 36
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Marlenka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept