Marinovaný vepřový bůček

2 h 40 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 10317x
Recept na pečený vepřový bůček se zlatavou kůrčičkou. Podáváme jako hlavní chod.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Plát vepřového bůčku očistíme a kůži hustě propícháme jehlou. Ve velké plastové nádobě promícháme sůl s cukrem, drceným kmínem, pepřem a tymiánem. Maso vložíme do nádoby kůží dolů, krabici uzavřeme, několikrát protřeseme a necháme v chladu do druhého dne marinovat. Na potírání si připravíme směs z oleje, vína a brusinek. Vše za stálého míchání přohřejeme aby se směs spojila.

Odleželé maso omyjeme, důkladně osušíme, vložíme do pekáčku kůží dolů a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Marinovaný bůček pečeme zvolna při 120 °C asi 2,5 hodiny. Po hodině a půl pečení maso obrátíme, podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru, opět zakryjeme a pečeme další hodinu. Pak bůček odkryjeme, vypečené sádlo odstraníme, kůži opět hustě propícháme a přilijeme trochu vývaru. Teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme za občasného potírání ochuceným olejem asi 15 - 20 minut do zlatohněda.

Marinovaný vepřový bůček pečený pomalou metodou se zlatavou kůrkou nakrájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nepo lepenicí a nakládanou zeleninou. Marinovaný vepřový bůček je dobrý i studený.

Jarka-P autor receptu:

Marinovaný vepřový bůček

Počet přidaných receptů: 1681

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Marinovaný vepřový bůček

Recept se nachází v 80 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Jozar
Vepřové 1265 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Marinovaný vepřový bůček

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Marinovaný vepřový bůček
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?

  • Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Dříve než se rozhodnete pro koupi některé z pomůcek pro děti, je třeba vzít v úvahu všechna pro a proti. Jsou to skutečně pomůcky pro děti, nebo slouží spíše pro nás? Každý na to má jinou odpověď. Záleží na situaci, podmínkách, kde a jak žijeme, jaký máme názor na výchovu dítěte a také kolik energie jsme ochotni pro své pohodlí či nepohodlí obětovat.




přidat nový recept