Marinovaný biftek z vysokého roštěnce

2 hod | hlavní chod | 2 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 2222x
Recept na vynikající a šťavnatý biftek. Připravujeme jej nejlépe na grilu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Bifteky z vysokého roštěnce osolíme a opepříme (nejlépe hrubě mletým pepřem z mlýnku) po obou stranách, koření zapracujeme do masa klouby, v žádném případě ne paličkou.

Z balzamikového octa, olivového oleje, nasekané čerstvé bazalky a utřeného česneku (1 - 2 stroužky) vyrobíme marinádu, ve které bifteky 1 - 2 hodiny marinujeme při pokojové teplotě.

Toustový chléb namažeme lehce bylinkovým nebo obyčejným máslem a okořeníme sušenou bazalkou, příčně přeřízneme a dáme lehce opéct do elektrické trouby pod gril.

Marinované bifteky zprudka opečeme po obou stranách na grilu (nejlépe na dřevěném uhlí) nebo na pánvi, doba pečení záleží na tom, jak moc nebo málo propečené bifteky preferujete. Doporučuji neotáčet vidličkou, lepší je použít kleště, aby maso nepouštělo šťávu. Po vyjmutí z grilu necháme bifteky chvilku odpočinout.

Marinovaný biftek z vysokého roštěnce podáváme s opečeným toustovým chlebem.

Libi6 autor receptu:

Marinovaný biftek z vysokého roštěnce

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Marinovaný biftek z vysokého roštěnce

Recept se nachází v 36 kuchařkách
Libiho Kuch Bůk
Libi6
Libiho Kuch Bůk 3 recepty
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Marinovaný biftek z vysokého roštěnce

Přidat příspěvek k receptu Marinovaný biftek z vysokého roštěnce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




přidat nový recept