Margot řezy

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 138529x


Postup přípravy receptu

Oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Čokoládu margot vložíme na chvíli do mrazáku. Plech vymažeme.

Připravíme si pudinkovou náplň. V troše mléka stranou rozmícháme pudink. Zbytek mléka svaříme s cukrem a kakaem. Do vroucího mléka vlijeme rozmíchaný pudink, necháme povařit a zhoustnout a odstavíme. Za občasného míchání pudinkovou náplň necháme vychladnout. Předehřejeme troubu asi 170 °C.

Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme do bílé pěny. Pak do směsi postupně přišleháme olej a nakonec postupně zašleháváme mouku. Podle potřeby ředíme mlékem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který do připraveného základu lehce vmícháme. Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně rozprostřeme. Pak do něj hezky z výšky nalijeme pudinkovou náplň, aby těstem protekla. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.

Zatím si připravíme polevu. Čokoládu nastrouháme. Zakysanou smetanu rozšleháme s vanilkovým cukrem. Upečený korpus necháme vychladnout, přeložíme na tác odpovídající velikosti a potřeme připravenou polevou. Nakonec jej posypeme nastrouhanou čokoládou.

Podle potřeby necháme řezy odležet v lednici nebo chladné místnosti. Nejlépe do druhého dne a můžeme podávat.

autor receptu:

Margot řezy

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Margot řezy

Recept se nachází v 64 kuchařkách
kailmija
Řezy 392 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Margot řezy

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • podobný a bez vážení;) majka 15.10.2006 17:51:26

    I margotka 100g nastrouhat na hrubo k tomu 2 čajové hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva, 1 hrneček cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 šlehačka 250 ml , 2 vejce a 2 lžíce oleje, vše smíchej / zabere to pět minut / nalej na na pekáček velikosti poloviny trouby / nezapomen na pečící papír / a upeč při 180 st. asi 40 min. Podávej pocukrované, nebo polité čokoládou či polevou vzniklou smícháním hrnku moučkového cukru a rumu / toho dej tolik aby vznikla řídká poleva /. Dala jsem tento recept k přidání do kuchaařky, ale nebyl asi akurááátní a nebyl vytištěn, tak to dělám takto, příjde mi to vážení zbytečné, když to jde rychleji a snadneji.;)

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Margot řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept