Margot řezy

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 139014x


Postup přípravy receptu

Oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Čokoládu margot vložíme na chvíli do mrazáku. Plech vymažeme.

Připravíme si pudinkovou náplň. V troše mléka stranou rozmícháme pudink. Zbytek mléka svaříme s cukrem a kakaem. Do vroucího mléka vlijeme rozmíchaný pudink, necháme povařit a zhoustnout a odstavíme. Za občasného míchání pudinkovou náplň necháme vychladnout. Předehřejeme troubu asi 170 °C.

Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme do bílé pěny. Pak do směsi postupně přišleháme olej a nakonec postupně zašleháváme mouku. Podle potřeby ředíme mlékem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který do připraveného základu lehce vmícháme. Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně rozprostřeme. Pak do něj hezky z výšky nalijeme pudinkovou náplň, aby těstem protekla. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.

Zatím si připravíme polevu. Čokoládu nastrouháme. Zakysanou smetanu rozšleháme s vanilkovým cukrem. Upečený korpus necháme vychladnout, přeložíme na tác odpovídající velikosti a potřeme připravenou polevou. Nakonec jej posypeme nastrouhanou čokoládou.

Podle potřeby necháme řezy odležet v lednici nebo chladné místnosti. Nejlépe do druhého dne a můžeme podávat.

autor receptu:

Margot řezy

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Margot řezy

Recept se nachází v 64 kuchařkách
kailmija
Řezy 436 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Margot řezy

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • podobný a bez vážení;) majka 15.10.2006 17:51:26

    I margotka 100g nastrouhat na hrubo k tomu 2 čajové hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva, 1 hrneček cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 šlehačka 250 ml , 2 vejce a 2 lžíce oleje, vše smíchej / zabere to pět minut / nalej na na pekáček velikosti poloviny trouby / nezapomen na pečící papír / a upeč při 180 st. asi 40 min. Podávej pocukrované, nebo polité čokoládou či polevou vzniklou smícháním hrnku moučkového cukru a rumu / toho dej tolik aby vznikla řídká poleva /. Dala jsem tento recept k přidání do kuchaařky, ale nebyl asi akurááátní a nebyl vytištěn, tak to dělám takto, příjde mi to vážení zbytečné, když to jde rychleji a snadneji.;)

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Margot řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept