Margot řezy

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 138627x


Postup přípravy receptu

Oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Čokoládu margot vložíme na chvíli do mrazáku. Plech vymažeme.

Připravíme si pudinkovou náplň. V troše mléka stranou rozmícháme pudink. Zbytek mléka svaříme s cukrem a kakaem. Do vroucího mléka vlijeme rozmíchaný pudink, necháme povařit a zhoustnout a odstavíme. Za občasného míchání pudinkovou náplň necháme vychladnout. Předehřejeme troubu asi 170 °C.

Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme do bílé pěny. Pak do směsi postupně přišleháme olej a nakonec postupně zašleháváme mouku. Podle potřeby ředíme mlékem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který do připraveného základu lehce vmícháme. Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně rozprostřeme. Pak do něj hezky z výšky nalijeme pudinkovou náplň, aby těstem protekla. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.

Zatím si připravíme polevu. Čokoládu nastrouháme. Zakysanou smetanu rozšleháme s vanilkovým cukrem. Upečený korpus necháme vychladnout, přeložíme na tác odpovídající velikosti a potřeme připravenou polevou. Nakonec jej posypeme nastrouhanou čokoládou.

Podle potřeby necháme řezy odležet v lednici nebo chladné místnosti. Nejlépe do druhého dne a můžeme podávat.

autor receptu:

Margot řezy

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Margot řezy

Recept se nachází v 64 kuchařkách
kailmija
Řezy 393 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Margot řezy

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • podobný a bez vážení;) majka 15.10.2006 17:51:26

    I margotka 100g nastrouhat na hrubo k tomu 2 čajové hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva, 1 hrneček cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 šlehačka 250 ml , 2 vejce a 2 lžíce oleje, vše smíchej / zabere to pět minut / nalej na na pekáček velikosti poloviny trouby / nezapomen na pečící papír / a upeč při 180 st. asi 40 min. Podávej pocukrované, nebo polité čokoládou či polevou vzniklou smícháním hrnku moučkového cukru a rumu / toho dej tolik aby vznikla řídká poleva /. Dala jsem tento recept k přidání do kuchaařky, ale nebyl asi akurááátní a nebyl vytištěn, tak to dělám takto, příjde mi to vážení zbytečné, když to jde rychleji a snadneji.;)

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Margot řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Ebola je velmi vážné infekční onemocnění, (známé také pod názvem krvácivá horečka), které ve více než polovině případů končí smrtí. Její výskyt je v současnosti hlášen v některých zemích západní Afriky. Podle nejnovějších informací je např. v Libérii nemoc na ústupu, v Guineji a Sierra Leone však počet pacientů nadále stoupá.

  • Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy a oříšky jsou sice součástí naší stravy, ale více je známe jako pochutiny. Pokud na ně nejsme alergičtí, můžeme je považovat za velmi zdravou alternativu mlsání. Můžeme si namíchat libovolnou kombinaci a tu s pocitem, že sice mlsáme, ale zároveň i děláme něco pro své zdraví, chroupat u televize.




přidat nový recept