Marcipán ze sušeného mléka

1 h 15 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 46417x
Další z receptů na falešný marcipán.
Komentáře receptu 29
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Máslo necháme změknout.

Do misky vsypeme cukr, sušené mléko a přidáme máslo. Zpracujeme lepivou hmotu, kterou ochutíme mandlovým aroma. Podle potřeby marcipán rozdělíme na kousky a obarvíme potravinářským barvivem.

Marcipán ze sušeného mléka můžeme použít ke tvorbě samotných cukrovinek nebo vytvářet malé ozdůbky. Lze jím plnit formičky, vyválet plát a vykrajovat nebo tvarovat ručně.

Michy autor receptu:

Marcipán ze sušeného mléka

Počet přidaných receptů: 1997

Ingredience

Vaše cena 299 běžně 4999 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
81 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Marcipán ze sušeného mléka

Recept se nachází v 494 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
Baboš
Moučniky 1266 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Marcipán ze sušeného mléka

Celkový počet komentářů u receptu: 29
  • Komentář k receptu Marcipán ze sušeného mléka tinkapletinka 11.12.2013 21:24:53

    Asi blbý dotaz ,ale to se má pak nechat ještě v lednici ? nebo se dá hned tvarovat ? a jak jej uchovávat aby vydržel co nejdýl ? chci jej na vánoce. děkuji

  • Komentář k receptu Marcipán ze sušeného mléka Jana 16.08.2013 16:53:18

    teda vůbec nic moc....prostě hrůza....ani druhej den když byl v lednici se nedá zpracovat....lepí, praská a přemístit v plátu na dort se vůbec nedá

    • Michy
      Re: Komentář k receptu Marcipán ze sušeného mléka Michy 22.08.2013 07:06:22

      Nám se vždy povede, tak nevím, kde se stala chyba :-) Potom zůstaňte u svého oblíbeného receptu :-)

  • Mohla bych se zeptat, jestli je možno udělat si marcipán dopředu? neztvrdne, než ho použiji na zdobení? a nevadilo by plnotučné mléko? děkuji

  • Marcipán ze sušeného mléka Jana 27.01.2013 23:11:35

    Může být i 100% tuk??Děkuji

  • Kateřina 30.07.2012 10:59:08

    a kdy tam dám ten bílek?

    • bílek hned slouží ke spojení surovin,musí být opravdu čerstvý a nenašlehaný.Hodně zdaru.Já osobně dělám z 30dkg mouč.cukru,8dkg másla změklého,30dkg sušené polotuč.mléko a 2 bílky,zrecovávám v hmotu a podle potřeby přisypávám mléko,je to recept mojí babičky a stopro

Celkový počet komentářů: 29
Nalezeno receptů: 29
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Marcipán ze sušeného mléka
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept