Mandličkové řezy

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 405x
Recept na výborný krémový zákusek s mandlovou příchutí.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj postupně zašleháme žloutky, cukr, kakao, mleté mandle a vychladnou kávu. Vzniklé těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.

Těsto pečeme 12 - 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Zkoušíme špejlí a když se nelepí, tak můžeme vytáhnout.

Mezitím připravíme krém. Ve vodní lázni necháme rozpustit ledové kaštany. Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme žloutky, vychladlou kávu a rozpuštěné ledové kaštany. Celý krém dáme odpočinout do chladu.

Korpus na mandličkové řezy necháme vychladnout a poté ho celý spolu s pečícím papírem vytáhneme. Dlouhým, nejlépe vroubkovaným nožem, celý plát překrojíme na dvě části. Jednu část pomažeme polovinou krému a přikryjeme druhou polovinou. Zbytkem krému pomažeme vrchní plát a nakonec posypeme mandlovými plátky.

Mandličkové řezy můžeme nechat vychladit v lednici, ale i hned podávat. Výborně chutnají s kávou nebo čajem.

Jana autor receptu:

Mandličkové řezy

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Mandličkové řezy

Recept se nachází v 37 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1546 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mandličkové řezy

Přidat příspěvek k receptu Mandličkové řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept