Maminčin zabíjačkový guláš

2 hod | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 10030x
Recept na klasický zabíjačkový guláš podle mojí maminky. Neobsahuje cibuli ani papriku. Je to asi vesnický způsob, ale stojí to za to.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vepřové jazyky povaříme, očistíme a pokrájíme. Maso nakrájíme na kostky, asi tak 2,5 x 2,5 cm. Játra očistíme a nakrájíme na menší kostky. Česnek utřeme se solí.

Guláš se připravuje ve vyhřáté troubě na cca 180 °C. Nejprve pečeme napepřené a trochu nasolené maso na sádle. Asi po půlhodině přidáme pokrájené jazyky a játra. Guláš v pekáči podléváme stále teplou vodou. Ke konci přidáme asi 2 hrsti strouhané housky a připravený česnek. Lehce zapečeme a doplníme asi tak 3 dl vody. Po promíchání zabíjačkový guláš dosolíme, přidáme majoránku a dopepříme. Necháme lehce zapéct a máme hotovo. Solí raději šetříme.

Maminčin zabíjačkový guláš výborně chutná s chlebem a pivem.

autor receptu:

Maminčin zabíjačkový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1999 běžně 3440 Kč sleva 42 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
20 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Maminčin zabíjačkový guláš

Recept se nachází v 57 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8261 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Maminčin zabíjačkový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Maminčin zabíjačkový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept