Maminčin zabíjačkový guláš

2 hod | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 10454x
Recept na klasický zabíjačkový guláš podle mojí maminky. Neobsahuje cibuli ani papriku. Je to asi vesnický způsob, ale stojí to za to.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vepřové jazyky povaříme, očistíme a pokrájíme. Maso nakrájíme na kostky, asi tak 2,5 x 2,5 cm. Játra očistíme a nakrájíme na menší kostky. Česnek utřeme se solí.

Guláš se připravuje ve vyhřáté troubě na cca 180 °C. Nejprve pečeme napepřené a trochu nasolené maso na sádle. Asi po půlhodině přidáme pokrájené jazyky a játra. Guláš v pekáči podléváme stále teplou vodou. Ke konci přidáme asi 2 hrsti strouhané housky a připravený česnek. Lehce zapečeme a doplníme asi tak 3 dl vody. Po promíchání zabíjačkový guláš dosolíme, přidáme majoránku a dopepříme. Necháme lehce zapéct a máme hotovo. Solí raději šetříme.

Maminčin zabíjačkový guláš výborně chutná s chlebem a pivem.

autor receptu:

Maminčin zabíjačkový guláš

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
20 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Maminčin zabíjačkový guláš

Recept se nachází v 57 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Maminčin zabíjačkový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Maminčin zabíjačkový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept