Maminčin guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4344x
Recept na dobrý guláš podle jednoduchého receptu.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové plecko očistíme a nakrájíme na kostky o velikosti sousta. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na oleji osmahneme nejprve cibuli, když nám cibulka zrůžoví, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Zasypeme paprikou, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Potom přidáme gulášové koření, majoránku a vhodíme feferonku. Podle potřeby ještě podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a zahustíme hotovou jíškou, kterou krátce provaříme.

Maminčin guláš podáváme s knedlíkem. Zdobíme nakrájenou papričkou.

Michy autor receptu:

Maminčin guláš

Počet přidaných receptů: 2876

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
12 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Maminčin guláš

Recept se nachází v 109 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8305 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Maminčin guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Maminčin guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept