Makovník

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 25303x
Recept na úsporný makovník. Tak se peklo před 30ti lety.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Mouku prosejeme s cukrem a promícháme s ostatními surovinami. Těsto upravíme do vymaštěné formy.

Makovník pečeme 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený makovník necháme vychladnout.

Makovník po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme zavařeninou a přiklopíme druhým. Makovník ocukrujeme a krájíme na kostky. Pak můžeme makovník podávat.

autor receptu:

Makovník

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porcí
Vaše cena 449 běžně 4999 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Makovník

Recept se nachází v 87 kuchařkách
Sesbírané recepty
Janinka1973
Sesbírané recepty 391 receptů
raduza12345
kolače,moučníky,buchty 90 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Makovník

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • good libor 25.11.2013 12:03:38

    tento recept je nejlepsi a pecu buchty kazdy den. Dalo by se rict ze jsem lepsi nez moje manzelka :-) wow

  • Komentář k receptu Makovník Kiki 10.07.2013 12:08:28

    výborný recept. Z prvního komentáře jsem byla zděšená a bála se, že to bude hnusné a nepovede se to. Opak je pravdou :) během pár hodin byl makovník pryč a opět ho jdu udělat :D jsem nadšená,..díky :) :D

  • Alena Dedeciusová 28.01.2013 19:58:28

    Zdravím, já se moc divila, že se peče bez tuku a vajec, ale upekla jsem tak, protože jste psali, že je i tak velmi dobrý. Už když se pekl v troubě, tak jsem se děsila. Při rozkrajování jsem zjistila, že je dosti gumový a chuťově mě teda nenadchl. Jsem zklamaná, ale asi je to moje vina, když jsem si pořádně nepřečetla úvod, kde stojí, že se to peklo před třiceti lety a je to úsporný recept.

  • ...upečte a ochutnejte...
    Každý ať st tento recept upraví dle sebe a svých chutí...
    Dobrou chuť :-)

  • Tento recept používám 40let jen s upravenou gramáží(větší množstvi) jinak OK.

  • Do těsta jsem dala pár lžic oleje, promazala meruňkovým džemem a je moc dobrý. Mám jeden podobný recept z většího množství surovin, hlavně je tam více máku a o 1/2 víc prdopeče. Tenhle se mu hodně podobá i vzhledem i chutí. Obrázek jsem přiložila.

  • bobeška 12.04.2010 11:42:11

    Tento recept peču a je velmi dobrý, je známo že mák obsahuje tuk, proto se již nepřidává. Já hotvý makovec bez vajec, přeliji ještě citronovou polevou.

  • Vejce ani tuk ? To bude moc suchý !

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Makovník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept