Makovník

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 26021x
Recept na úsporný makovník. Tak se peklo před 30ti lety.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Mouku prosejeme s cukrem a promícháme s ostatními surovinami. Těsto upravíme do vymaštěné formy.

Makovník pečeme 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený makovník necháme vychladnout.

Makovník po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme zavařeninou a přiklopíme druhým. Makovník ocukrujeme a krájíme na kostky. Pak můžeme makovník podávat.

autor receptu:

Makovník

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1399 běžně 7680 Kč sleva 82 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Makovník

Recept se nachází v 87 kuchařkách
Sesbírané recepty
Janinka1973
Sesbírané recepty 391 receptů
raduza12345
kolače,moučníky,buchty 90 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Makovník

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Makovník Kamila 23.10.2014 14:56:07

    Podle tohoho receptu upečete sušší makovník, což pro mě bylo zklamání :-/ Také doporučuji více máku, aslespoň jednou tolik, co je v receptu.

  • good libor 25.11.2013 12:03:38

    tento recept je nejlepsi a pecu buchty kazdy den. Dalo by se rict ze jsem lepsi nez moje manzelka :-) wow

  • Komentář k receptu Makovník Kiki 10.07.2013 12:08:28

    výborný recept. Z prvního komentáře jsem byla zděšená a bála se, že to bude hnusné a nepovede se to. Opak je pravdou :) během pár hodin byl makovník pryč a opět ho jdu udělat :D jsem nadšená,..díky :) :D

  • Alena Dedeciusová 28.01.2013 19:58:28

    Zdravím, já se moc divila, že se peče bez tuku a vajec, ale upekla jsem tak, protože jste psali, že je i tak velmi dobrý. Už když se pekl v troubě, tak jsem se děsila. Při rozkrajování jsem zjistila, že je dosti gumový a chuťově mě teda nenadchl. Jsem zklamaná, ale asi je to moje vina, když jsem si pořádně nepřečetla úvod, kde stojí, že se to peklo před třiceti lety a je to úsporný recept.

  • ...upečte a ochutnejte...
    Každý ať st tento recept upraví dle sebe a svých chutí...
    Dobrou chuť :-)

  • Tento recept používám 40let jen s upravenou gramáží(větší množstvi) jinak OK.

  • Do těsta jsem dala pár lžic oleje, promazala meruňkovým džemem a je moc dobrý. Mám jeden podobný recept z většího množství surovin, hlavně je tam více máku a o 1/2 víc prdopeče. Tenhle se mu hodně podobá i vzhledem i chutí. Obrázek jsem přiložila.

  • bobeška 12.04.2010 11:42:11

    Tento recept peču a je velmi dobrý, je známo že mák obsahuje tuk, proto se již nepřidává. Já hotvý makovec bez vajec, přeliji ještě citronovou polevou.

  • Vejce ani tuk ? To bude moc suchý !

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Makovník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept