Makovník

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 25889x
Recept na úsporný makovník. Tak se peklo před 30ti lety.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Mouku prosejeme s cukrem a promícháme s ostatními surovinami. Těsto upravíme do vymaštěné formy.

Makovník pečeme 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený makovník necháme vychladnout.

Makovník po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme zavařeninou a přiklopíme druhým. Makovník ocukrujeme a krájíme na kostky. Pak můžeme makovník podávat.

autor receptu:

Makovník

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porcí
3,5
dobrý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Makovník

Recept se nachází v 87 kuchařkách
Sesbírané recepty
Janinka1973
Sesbírané recepty 391 receptů
raduza12345
kolače,moučníky,buchty 90 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Makovník

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Makovník Kamila 23.10.2014 14:56:07

    Podle tohoho receptu upečete sušší makovník, což pro mě bylo zklamání :-/ Také doporučuji více máku, aslespoň jednou tolik, co je v receptu.

  • good libor 25.11.2013 12:03:38

    tento recept je nejlepsi a pecu buchty kazdy den. Dalo by se rict ze jsem lepsi nez moje manzelka :-) wow

  • Komentář k receptu Makovník Kiki 10.07.2013 12:08:28

    výborný recept. Z prvního komentáře jsem byla zděšená a bála se, že to bude hnusné a nepovede se to. Opak je pravdou :) během pár hodin byl makovník pryč a opět ho jdu udělat :D jsem nadšená,..díky :) :D

  • Alena Dedeciusová 28.01.2013 19:58:28

    Zdravím, já se moc divila, že se peče bez tuku a vajec, ale upekla jsem tak, protože jste psali, že je i tak velmi dobrý. Už když se pekl v troubě, tak jsem se děsila. Při rozkrajování jsem zjistila, že je dosti gumový a chuťově mě teda nenadchl. Jsem zklamaná, ale asi je to moje vina, když jsem si pořádně nepřečetla úvod, kde stojí, že se to peklo před třiceti lety a je to úsporný recept.

  • ...upečte a ochutnejte...
    Každý ať st tento recept upraví dle sebe a svých chutí...
    Dobrou chuť :-)

  • Tento recept používám 40let jen s upravenou gramáží(větší množstvi) jinak OK.

  • Do těsta jsem dala pár lžic oleje, promazala meruňkovým džemem a je moc dobrý. Mám jeden podobný recept z většího množství surovin, hlavně je tam více máku a o 1/2 víc prdopeče. Tenhle se mu hodně podobá i vzhledem i chutí. Obrázek jsem přiložila.

  • bobeška 12.04.2010 11:42:11

    Tento recept peču a je velmi dobrý, je známo že mák obsahuje tuk, proto se již nepřidává. Já hotvý makovec bez vajec, přeliji ještě citronovou polevou.

  • Vejce ani tuk ? To bude moc suchý !

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Makovník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept