Makové řezy s krémem a broskvemi

1 hod | moučník | 15 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1768x
Řezy chutnají i bez krému, potřené pikantní marmeládou a přelité čokoládou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme sníh. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky. Změklou Heru (máslo nebo tuk na pečení) utřeme se zbylým cukrem a žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh. Do tohoto základu zapracujeme mouku promíchanou s mákem a kypřícím práškem (nejlépe stěrkou).

Těsto vylijeme na vymazaný plech a vysypaný moukou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Upečené těsto necháme chladnout a mezitím si připravíme krém. Vyšleháme 250 g másla s 200 g moučkového cukru a zakysanými smetanami o obsahu 180 g.

Upečené vychladlé těsto potřeme višňovou nebo rybízovou marmeládou a poklademe těsně vedle sebe plátky nakrájených broskví z kompotu. Povrch makových řezů potřeme krémem a dáme vychladit.

Makové řezy s krémem a broskvemi můžeme z polovičního množství všech surovin upéct i v dortové formě.

autor receptu:

Makové řezy s krémem a broskvemi

Počet přidaných receptů: 140

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Makové řezy s krémem a broskvemi

Recept se nachází v 51 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Makové řezy s krémem a broskvemi

Přidat příspěvek k receptu Makové řezy s krémem a broskvemi
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept