Makedonská rybí polévka

45 min | polévka | 4 porce | makedonská kuchyně | recept zobrazen: 1052x
Netradiční rybí polévka, která vám určitě zachutná. Recept na polévku připravenou z rybích hlav.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Oprané rybí hlavy zbavené očí a žáber s čistými rybími odřezky dáme do studené vody. Přidáme sůl, bobkový list, 3 kuličky nového koření a 6 kuliček pepře. Přivedeme k varu a vaříme velmi pomalu, napůl přikrytou pokličkou, asi 20 minut.

Mezitím cibuli s petrželku nasekáme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou zásmažku. Vmícháme lžičku mleté papriky a 2 malé rajské protlaky. Orestujeme, abychom zbavily protlak kyselosti a zředíme směs scezeným rybím vývarem. Přidáme obrané maso z hlav a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a mletým pepřem. Kdo má rád, nechá si kapří hlavy na talíři a obere si je sám.

Makedonskou rybí polévku podáváme horkou s pečivem podle chuti.

veraricna autor receptu:

Makedonská rybí polévka

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Makedonská rybí polévka

Recept se nachází v 22 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7495 receptů
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1825 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Makedonská rybí polévka

Přidat příspěvek k receptu Makedonská rybí polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept