Makaróny se šunkou a olivami

30 min | hlavní chod | 3 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 560x
Recept na jednoduché těstoviny vhodné jako chutný hlavní chod.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Zelené a černé olivy nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Místo čerstvého česneku můžeme použít česnekovou pastu. Drůbeží šunku nakrájíme na kousky. Já používám nakrájený drůbeží salám, který pokrájím dále na malé obdélníčky. Pažitku a bazalku nasekáme nadrobno.

V osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme makaróny (půl balíčku asi pro tři osoby). Po uvaření přendáme makaróny do misky. Spolu s makaróny necháme i trochu osolené vody jako na špagety carbonara, aby těstoviny nebyly suché.

Na pánvi jemně osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou kuřecí šunku, prolisovaný česnek nebo česnekovou pastu. Pokud použijeme pastu, již nesolíme, jinak osolíme, opepříme, přidáme pažitku a bazalku (tou nemusíme šetřit). Nakonec přidáme nakrájené zelené a černé olivy. Pro lepší chuť je dobré použít například zelené olivy s papričkou. Vše zalijeme půl kelímkem smetany a opět trochu osmahneme. Připravenou směs dáme na makaróny a zasypeme nastrouhaným sýrem.

Makaróny se šunkou a olivami podáváme jako chutný hlavní chod.

autor receptu:

Makaróny se šunkou a olivami

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Makaróny se šunkou a olivami

Recept se nachází v 14 kuchařkách
zjirousek
Těstoviny 771 receptů
Katika
Špagety 67 receptů
Zorňafa
1. aa-7b 3472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Makaróny se šunkou a olivami

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Makaróny se šunkou a olivami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept