Madlenky

30 min | moučník | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 35727x
Recept na vynikající francouzské sladké pečivo.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Vyšleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Po částech a za stálého šlehání přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Po důkladném zašlehání přidáme mouku smíchanou se sušeným droždím.

Těsto plníme do 3/4 formiček (jaké uznáte za vhodné), já používám formičky na vánoční cukroví (košíčky).

Madlenky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, přibližně 20 - 25 minut. Poznáme to podle toho, že těsto na povrchu formiček bude pěkně zlatohnědé.

Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat do těsta například kokos nebo čokoládu na vaření nasekanou na kousky.

Hotové madlenky můžete podávat teplé i studené, hodí se třeba ke kávě.

autor receptu:

Madlenky

Počet přidaných receptů: 37

Ingredience

Recept Madlenky byl 06.06.2009 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4
skvělý recept
75 hlasujících
  • Recept Madlenky - plnění formy
  • Recept Madlenky - Madlenky těsně po upečení
  • Recept Madlenky - už stačí jenom ochutnat =)

Kuchařky obsahující recept Madlenky

Recept se nachází v 232 kuchařkách
Sway
Sladké ňamky 44 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Madlenky

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Nemám sušené droždí Jaroslav666 02.04.2014 17:22:37

    Dobrý den, nemám sušené droždí. Pouze normální nebo prášek do pečiva. Čím by bylo lépe nahradit?

    • Re: Nemám sušené droždí Janda 03.04.2014 09:39:09

      Sušené i klasické droždí je v podstatě stejné, jen to dnešní, z marketu, je občas cítit. Ale do tohoto těsta, pakliže nekyne, by se dal použít i prášek do pečení.

    • Re: Nemám sušené droždí Sway 02.04.2014 17:46:58

      Dobrý den, já dávám vždy sušené droždí, ale raději bych tedy zvolila droždí klasické, než prášek do pečiva, ale nikdy jsem to nezkoušela, nevím, co to udělá...

  • Trvanlivost janyna 18.06.2009 10:11:55

    Budu otravovat s dotazem, snad naposled. Jelikož má dcera prezentaci projektu o Francii, tak má donést nějaké jídlo, které je charakteristické pro svoji zemi (což myslím, Madlenky jsou). Když je upeču v neděli, budou ještě v úterý relativně poživatelné? Moc děkuji.

    • Re: Trvanlivost Sway 18.06.2009 16:56:26

      ěVůbec neotravujete =)... Když jsem je pekla naposledy, tak jsem jich udelala moc a vydržely dokoce necelý týden. Delší trvanlivost jsem bohužel neměla možnost vyzkoušet, protože je dojedl přítel =) ale z neděle do úterý by podle mě měly vydržet určitě (samozřejmě, když je nenecháte ležet v kuchyni na stole, ale to je vám myslím určitě jasné =))

  • Vymazání formiček janyna 11.06.2009 12:57:17

    Chtěla bych je upéct, jen nevím, zda je potřeba vymazat ty košíčky. Vzhledem k množství másla, to možná nebude potřeba, ale nejsem si jistá. Děkuji za odpověď.

    • Re: Vymazání formiček Sway 11.06.2009 15:41:56

      Ja formicky nikdy vymazavat nemusela... Zalezi na tom, jake formicky mate... Ja mam doma klasicke kovove, ale Madlenky lze pect i v papirovych kosiccich... Snad vam bude chutnat...

    • Re: Vymazání formiček janyna 11.06.2009 17:41:49

      Moc děkuji, mám kovové. Manžel Madlenky přímo zbožňuje. Vždycky je někde kupujeme, ale chci zkusit domácí.

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Madlenky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept