Maďarský guláš 1

2 h 30 min | hlavní chod | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 157969x
Je libo gulášek? Tentokrát vyzkoušejte recept na guláš po maďarsku.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Jednu kostku masoxu rozpustíme asi v půl litru horké vody, připravíme tak masový vývar.

Maso nakrájíme na kostičky a v hlubším kastrolu zprudka opečeme na oleji. Když se maso zatáhne a není už krvavé, přidáme cibuli, papriku a česnek. Společně za stálého míchání smažíme, až maso pustí šťávu. Osolíme, přidáme všechno koření, rajčatový protlak a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme hrnkem vývaru nebo horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme podlévat ještě během dušení, aby se guláš nepřipaloval.

Ke konci dušení vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání ředíme zbytkem vývaru nebo vodou. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a krátce povaříme. Z uvařeného guláše vyjmeme bobkové listy. Podle vlastní chuti připepříme, přidat můžeme i majoránku a chilli.

Všechny guláše, i ten maďarský, chutnají nejvíce s knedlíky nebo chlebem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami nebo rýží.

autor receptu:

Maďarský guláš 1

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

3,8
dobrý recept
110 hlasujících
  • Recept Maďarský guláš 1 - Maďarský guláš
  • Recept Maďarský guláš 1 - Hungary Gulash
  • Recept Maďarský guláš 1 - Na olej jsem dala nejprve cibuli a poté až kousky masa.
  • Recept Maďarský guláš 1 - Maso se již zatáhlo, přidáme papriku a česnek a restujeme.
  • Recept Maďarský guláš 1 - Podlijeme vývarem a vodou a necháme dusit pod pokličkou.

Kuchařky obsahující recept Maďarský guláš 1

Recept se nachází v 257 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Maďarský guláš 1

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Skvělý recept , moc se mi to povedlo , mňamka

  • Vyborny recept, muzu jen doporucit, podle chuti jsem nepridaval nic , nezahustoval jsem - nebylo treba, gulas byl vynikajici

  • Ladislav 29.08.2010 11:07:49

    Ja som zo Slovenska a teda bližie k maďarom aj keď som z východu a o guľašoch vieme svoje, môžem Vám teda povedať, že všetci máte tak trochu pravdu, maďarský guľaš, tak ako ho pripravila autorka sa skutočne podáva s knedľou, polievke by sa "nadávalo" kotlíkový a ten je redší a je sa s lyžicou. Tento som robil dnes a chutná výborne, len namiesto vody na podlievanie som použil lacnejšie - tetrapackové - víno a je to báječné. Uvarte, ochutnajte a potom hodnoťte. Prajem dobrú chuť.

  • Mano 17.06.2010 00:09:48

    Aj ja ho mozem odporucit je super.

  • Bohužel bych řekla, že pravý maďarský guláš se nepodává s přílohou, jde totiž o polévku. Max. se podává pečivo. Nezahušťuje se.

    • Re: Omyl dana 29.06.2007 20:21:08

      Nepsala jsem, že je to "pravý" maďarský guláš.Pokud otevřete libovolnou kuchařku s recepty na guláše, pokaždé najdete recept trochu jiný.Když si koupíte koření s názvem "Maďarský guláš", recept se opět liší....

      • Re: Omyl Wattie 14.10.2009 10:17:03

        Ne, ale napsala jste, že je to maďarský guláš, což není ani náhodou. Tohle je perkelt.

      • Nepíšete, že jde o pravý maďarský guláš, ale název hovoří o tom, že jde o maďarský guláš. Na vysvětlenou uvádím, že maďarský guláš se nezahušťuje moukou v žádné formě,odborníci doporučují před dokončením přidat na čtvrtky nakrájené brambory. Maďarský kuchař by nikomu neodpustil přidání kmínu, ten do maďarského guláše rovněž nepatří. Samotné vaření trvá 6 i více hodin, protože je nutné pomalé vaření, kdy voda pouze pobublává. Po uvaření má guláš konzistenci polévky, podává se v hlubokém talíři, případně misce a jí se lžící. Ve skutečnosti jde o polévku maďarských pastevců. Nechci kritizovat váš recept, sto lidí, sto chutí, pouze jsem chtěl upozornit na obecný omyl, pokud jde o maďarský guláš. Vždyť v každé restauraci, kde se maďarský guláš podává, má konzistenci husté omáčky a dokonce se podává s knedlíkem.

  • Vynikajici recept na gulas, vcera ho varil muj pritel a je - teda byl - lepsi nez od maminky. Muzu jen doporucit!!!!!

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Maďarský guláš 1
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.

  • Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus je porucha očí, které říkáme šilhání. Za normálního stavu jsou osy pohledů obou očí rovnoběžné. U šilhavosti vidíme poruchu právě tohoto rovnoběžného postavení, kdy osy vidění obou očí nesměřují současně k jedinému bodu. Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept