Maďarské langoše

1 hod | hlavní chod | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 170924x
Tohle je originální recept na LANGOS, ostatní přísady byly modifikovány většinou pouličními prodejci a neznalostí ostatních. Langoše se totiž dělaly ze zbytků těsta k pečení chleba. A na maďarské puszta se chléb pekl jenom jednou za týden.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Mouku prosejeme, nadrobíme droždí, přidáme mléko a cukr. Základ uložíme do tepla. Když kvásek začne pracovat, přidáme vejce. Zamícháme, počkáme. Podle teploty vykyne těsto, které propracujeme.

Na válu rozdělíme těsto na langoše na malé bochánky, necháme pod utěrkou dokvasit.

Rukama tvoříme placky asi 20 cm v průměru.

V kvalitní pánvi rozpálíme na maximum olej. Placky vkládáme, 10 sekund ze strany jedné, 10 sekund ze strany druhé.

Hotové maďarské langoše odložíme na savý papír, osolíme před konzumací dle chuti.

autor receptu:

Maďarské langoše

Počet přidaných receptů: 51

Ingredience

Vaše cena 239 běžně 2500 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Maďarské langoše

Recept se nachází v 249 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Maďarské langoše

Celkový počet komentářů u receptu: 14
Celkový počet komentářů: 14
Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Maďarské langoše
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept