Maďarské langoše

1 hod | hlavní chod | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 171543x
Tohle je originální recept na LANGOS, ostatní přísady byly modifikovány většinou pouličními prodejci a neznalostí ostatních. Langoše se totiž dělaly ze zbytků těsta k pečení chleba. A na maďarské puszta se chléb pekl jenom jednou za týden.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Mouku prosejeme, nadrobíme droždí, přidáme mléko a cukr. Základ uložíme do tepla. Když kvásek začne pracovat, přidáme vejce. Zamícháme, počkáme. Podle teploty vykyne těsto, které propracujeme.

Na válu rozdělíme těsto na langoše na malé bochánky, necháme pod utěrkou dokvasit.

Rukama tvoříme placky asi 20 cm v průměru.

V kvalitní pánvi rozpálíme na maximum olej. Placky vkládáme, 10 sekund ze strany jedné, 10 sekund ze strany druhé.

Hotové maďarské langoše odložíme na savý papír, osolíme před konzumací dle chuti.

autor receptu:

Maďarské langoše

Počet přidaných receptů: 51

Ingredience

3,3
dobrý recept
243 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Maďarské langoše

Recept se nachází v 251 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Maďarské langoše

Celkový počet komentářů u receptu: 14
Celkový počet komentářů: 14
Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Maďarské langoše
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept