Luxusní koprová omáčka

45 min | omáčka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 196169x
Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.
Komentáře receptu 50
Uvařil jsem to (Recept vařilo 38 lidí)


Postup přípravy receptu

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

Vilienka autor receptu:

Luxusní koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porcí
Vaše cena 189 běžně 7500 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
170 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Luxusní koprová omáčka

Recept se nachází v 409 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4297 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 50
  • Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka Monika 23.04.2014 12:04:44

    Je vyborná!!!!Lepší než jen z octové vody :-D

  • Byla to mnamka

  • nic moc pe 25.11.2013 17:33:11

    Vývar do koprovky rozhodně nepatří!
    A samozřejmě ani pepř.
    S těmito přísadami to je paskvil, a ne koprovka - a už vůbec ne luxusní!

    • Re: nic moc Daniela 04.12.2013 18:39:52

      s vývarem to právě má skvělou chuť!

    • Re: nic moc Jandová 26.11.2013 10:53:46

      Koprovka zásadně z vývaru,, knedlík a vařené hovězí. Nechceš snad tvrdit, že je lepší z vody s nějakou odpornou kostkou? Jen z vody je fádní, bez té správné chuti.

  • Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka Daniela 04.12.2013 18:38:45

    JE luxusní! :) Vařím ji už po několikáté podle tohoto receptu a nemůžu si ji vynachválit. Ale teda dávám přednost kopru zavařenému, protože i když tam čerstvého nacpu tunu, nikdy to nemá tak výraznou koprovou chuť, na jakou jsem zvyklá. Takže za mě půl sklinky kopru a je to mňamka! :)

  • koprovka Ladislav 20.05.2013 23:11:37


    Doporučuji čerstvý,na drobno krájený kopr dát dc hotové omáčky
    až na závěr ,,procesu,,(uvařené omáčky).Zachová se tímvýrazná,
    aromatická vůně pro toto omáčku.Osvědčeno.
    Pro ,,labučníky ,,- čerstvé vejce po rozklepnutí a vložení do
    vařící omáčky rozmícháme vidličkou až v omáčce vzniknou nepravidelné
    žluto-bílé částečky.Nakonec (v sezoně kdy roztou houby,kuřátka -)
    Tyto po vhodné úpravě/nasekané,udušené na másle ) přidáme do
    omáčky.

  • Koprovka Lucie 11.09.2013 14:31:30

    výborná !! měla jsem obrovský úspěch... Vařila jsem ji prvně a povedla se a jsem ráda, že chutnala....

Celkový počet komentářů: 50
Nalezeno receptů: 50
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept