Luxusní koprová omáčka

45 min | omáčka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 287172x
Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.
Komentáře receptu 64
Uvařil jsem to (Recept vařilo 43 lidí)


Postup přípravy receptu

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

Vilienka autor receptu:

Luxusní koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porcí
4,3
skvělý recept
212 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Luxusní koprová omáčka

Recept se nachází v 432 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 64
  • Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka lumik 17.10.2014 17:00:38

    platí horká jíška studený vývar a obráceně,proč mixovat kopr a dávat část už do základu a mléko ne,jen smetana

  • koprovka Premio 17.10.2014 10:15:54

    Ještě drobnost: pepř určitě ne! a to ani černý ani bílý,

  • koprovka Premio 17.10.2014 10:13:09

    Koprovka se samozřejmě z vývaru vaří! Mléko je, ale hloupost. Pouze smetana a alespoň 33%. Přepustene máslo na světlou jíšku je úplná zbytečnost a přidávat olej už trochu hloupost. Když budete dělat světlou jíšku, tak se máslo nepřepali, tak proč olej!

  • mnam!!! andy 16.10.2014 16:07:06

    Bozinku!!! Prave jsem ji dovarila! Je tto poprve co jsem koprovku delala...a hih bojim se ze ji snim driv nez prijde pritel a bude vecere!!! Je vynikajici!!!!

  • nic moc pe 25.11.2013 17:33:11

    Vývar do koprovky rozhodně nepatří!
    A samozřejmě ani pepř.
    S těmito přísadami to je paskvil, a ne koprovka - a už vůbec ne luxusní!

    • Re: nic moc koprovkář 20.09.2014 15:15:30

      jsi lama, každý dle své chuti. Teď jsem koprovku připravenou podle tohoto receptu dojedl (ovšem bez smetany a knedlíků - kvůli dietě) a musím říci, že jsem takovou dobrou majdu dlouho nejedl. Přítelkyni se moc povedla!

    • Re: nic moc fandazhor 19.07.2014 15:57:34

      Ale to není pravda, právě z vývaru a šlehačky je luxusní, i na nedělní oběd. Ještě raději citron než ocet, je daleko jemnější. Ztracené vejce, plátek hovězího, domácí knedlíček...... ráno jdu na statek pro kopr.
      Z mléka či vody a bez masa je taková šizená,na všední den.

    • Re: nic moc Daniela 04.12.2013 18:39:52

      s vývarem to právě má skvělou chuť!

    • Re: nic moc Jandová 26.11.2013 10:53:46

      Koprovka zásadně z vývaru,, knedlík a vařené hovězí. Nechceš snad tvrdit, že je lepší z vody s nějakou odpornou kostkou? Jen z vody je fádní, bez té správné chuti.

  • Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka Markéta 21.08.2014 12:50:20

    Je výborná :-) Koprovku vařím často a proto mám v ledničce naložené v octě silné stonky a květy i semínka kopru. S tímhle octem je koprovka ještě koprovatější.

Celkový počet komentářů: 64
Nalezeno receptů: 64
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept