Luxusní koprová omáčka

45 min | omáčka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 289037x
Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.
Komentáře receptu 64
Uvařil jsem to (Recept vařilo 43 lidí)


Postup přípravy receptu

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

Vilienka autor receptu:

Luxusní koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porcí
4,3
skvělý recept
212 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Luxusní koprová omáčka

Recept se nachází v 432 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4789 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 64
  • Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka lumik 17.10.2014 17:00:38

    platí horká jíška studený vývar a obráceně,proč mixovat kopr a dávat část už do základu a mléko ne,jen smetana

  • koprovka Premio 17.10.2014 10:15:54

    Ještě drobnost: pepř určitě ne! a to ani černý ani bílý,

  • koprovka Premio 17.10.2014 10:13:09

    Koprovka se samozřejmě z vývaru vaří! Mléko je, ale hloupost. Pouze smetana a alespoň 33%. Přepustene máslo na světlou jíšku je úplná zbytečnost a přidávat olej už trochu hloupost. Když budete dělat světlou jíšku, tak se máslo nepřepali, tak proč olej!

  • mnam!!! andy 16.10.2014 16:07:06

    Bozinku!!! Prave jsem ji dovarila! Je tto poprve co jsem koprovku delala...a hih bojim se ze ji snim driv nez prijde pritel a bude vecere!!! Je vynikajici!!!!

  • nic moc pe 25.11.2013 17:33:11

    Vývar do koprovky rozhodně nepatří!
    A samozřejmě ani pepř.
    S těmito přísadami to je paskvil, a ne koprovka - a už vůbec ne luxusní!

    • Re: nic moc koprovkář 20.09.2014 15:15:30

      jsi lama, každý dle své chuti. Teď jsem koprovku připravenou podle tohoto receptu dojedl (ovšem bez smetany a knedlíků - kvůli dietě) a musím říci, že jsem takovou dobrou majdu dlouho nejedl. Přítelkyni se moc povedla!

    • Re: nic moc fandazhor 19.07.2014 15:57:34

      Ale to není pravda, právě z vývaru a šlehačky je luxusní, i na nedělní oběd. Ještě raději citron než ocet, je daleko jemnější. Ztracené vejce, plátek hovězího, domácí knedlíček...... ráno jdu na statek pro kopr.
      Z mléka či vody a bez masa je taková šizená,na všední den.

    • Re: nic moc Daniela 04.12.2013 18:39:52

      s vývarem to právě má skvělou chuť!

    • Re: nic moc Jandová 26.11.2013 10:53:46

      Koprovka zásadně z vývaru,, knedlík a vařené hovězí. Nechceš snad tvrdit, že je lepší z vody s nějakou odpornou kostkou? Jen z vody je fádní, bez té správné chuti.

  • Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka Markéta 21.08.2014 12:50:20

    Je výborná :-) Koprovku vařím často a proto mám v ledničce naložené v octě silné stonky a květy i semínka kopru. S tímhle octem je koprovka ještě koprovatější.

Celkový počet komentářů: 64
Nalezeno receptů: 64
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.

  • Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus je porucha očí, které říkáme šilhání. Za normálního stavu jsou osy pohledů obou očí rovnoběžné. U šilhavosti vidíme poruchu právě tohoto rovnoběžného postavení, kdy osy vidění obou očí nesměřují současně k jedinému bodu. Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept