Loupáky

1 h 30 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1020x
Snadný a rychlý recept na jemné domácí pečivo.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, droždí, žloutek, vanilkový cukr, vlažné mléko, máslo, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi 60 minut.

Na pomoučněném válu vytvarujeme loupáky podobně jako rohlíky a necháme asi 20 minut odpočinout. Potom potřeme loupáky žloutkem a posypeme mákem.

Loupáky pečeme dozlatova v troubě rozehřáté na 180 °C.

Loupáky podáváme čerstvé a křupavé ke snídaní nebo svačině.

autor receptu:

Loupáky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 10799 běžně 22977 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Loupáky

Recept se nachází v 13 kuchařkách
kroznovska
sladké 3 recepty
terka.93
Koláče, buchty, dezerty 664 receptů
zjirousek
Pečivo 275 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Loupáky

Přidat příspěvek k receptu Loupáky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept