Loupáky

1 h 30 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 942x
Snadný a rychlý recept na jemné domácí pečivo.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, droždí, žloutek, vanilkový cukr, vlažné mléko, máslo, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi 60 minut.

Na pomoučněném válu vytvarujeme loupáky podobně jako rohlíky a necháme asi 20 minut odpočinout. Potom potřeme loupáky žloutkem a posypeme mákem.

Loupáky pečeme dozlatova v troubě rozehřáté na 180 °C.

Loupáky podáváme čerstvé a křupavé ke snídaní nebo svačině.

autor receptu:

Loupáky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Loupáky

Recept se nachází v 12 kuchařkách
kroznovska
sladké 3 recepty
terka.93
Koláče, buchty, dezerty 664 receptů
zjirousek
Pečivo 269 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Loupáky

Přidat příspěvek k receptu Loupáky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept