Loupáky

1 h 30 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 929x
Snadný a rychlý recept na jemné domácí pečivo.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, droždí, žloutek, vanilkový cukr, vlažné mléko, máslo, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi 60 minut.

Na pomoučněném válu vytvarujeme loupáky podobně jako rohlíky a necháme asi 20 minut odpočinout. Potom potřeme loupáky žloutkem a posypeme mákem.

Loupáky pečeme dozlatova v troubě rozehřáté na 180 °C.

Loupáky podáváme čerstvé a křupavé ke snídaní nebo svačině.

autor receptu:

Loupáky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Loupáky

Recept se nachází v 12 kuchařkách
kroznovska
sladké 3 recepty
terka.93
Koláče, buchty, dezerty 664 receptů
zjirousek
Pečivo 267 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Loupáky

Přidat příspěvek k receptu Loupáky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept