Losos s mango omáčkou

25 min | hlavní chod | 2 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 2411x
Kus dobré ryby s kořením a netradiční omáčkou se sladkokyselou chutí. Plátky mandliček dodají křupavost. Recept, který stojí za to zkusit.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pro přípravu je nutné mít po ruce dobře namíchané koření. Použito je bylinkové máslo s pažitkou a koření na ryby (obojí zn."Koření s orlem).

Velké pláty lososa s kůží pokapeme citronem a potřeme olejem vymíchaným s kořením na ryby s obsahem soli, sladké papriky, cibule, česneku, celeru, mrkve a pastináku.

Na pánvi necháme rozpustit máslo, lososa obalíme zlehka v hladké mouce a na másle po obou stranách dokřupava osmahneme. Když je losos hotový, posypeme ho malým množstvím koření ala bylinkové máslo. Lososa vyjmeme a uchováme v teple.

Do vysmaženého másla vmícháme mango chutney (malá sklenička - zhruba 6 polévkových lžic) a necháme na mírném plameni asi půl minuty prohřát. Vmícháme mandlové plátky a odstavíme.

Lososa položíme na talíře, přelijeme mango omáčkou a podáváme třeba s bramborovou kaší.

Michy autor receptu:

Losos s mango omáčkou

Počet přidaných receptů: 2842

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Losos s mango omáčkou

Recept se nachází v 21 kuchařkách
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1825 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Losos s mango omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Losos s mango omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept