Losos na grilu

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 14379x
Grilovaná zdravá pochoutka, chutná nejlépe v kombinaci s lahodným bílým vínem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Chlazené filé omyjeme, necháme okapat, vysušíme a odstraníme šupiny. Z masa ostrým nožem oškrábeme několik lžiček ryby na tatarák, odložíme stranou, později připravíme tatarák běžným způsobem.

Připravené filé nasolíme, okmínujeme a potřeme rozpuštěným máslem. Zabalíme do folie a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den lososa vložíme na gril a grilujeme dozlatova.

Lososa na grilu podáváme ozdobeného bazalkou a plátkem citronu, jako přílohu můžeme zvolit pečivo, případně grilované papriky a rajčata. Lehké bílé víno je nutnou přílohou.

autor receptu:

Losos na grilu

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 690 běžně 8700 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Losos na grilu

Recept se nachází v 8 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 4875 receptů
prekom
Moje nová kuchařka 362 receptů
Hawkey
losos,tuňák... 52 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Losos na grilu

Přidat příspěvek k receptu Losos na grilu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept