Losos na grilu

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 22631x
Grilovaná zdravá pochoutka, chutná nejlépe v kombinaci s lahodným bílým vínem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Chlazené filé omyjeme, necháme okapat, vysušíme a odstraníme šupiny. Z masa ostrým nožem oškrábeme několik lžiček ryby na tatarák, odložíme stranou, později připravíme tatarák běžným způsobem.

Připravené filé nasolíme, okmínujeme a potřeme rozpuštěným máslem. Zabalíme do folie a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den lososa vložíme na gril a grilujeme dozlatova.

Lososa na grilu podáváme ozdobeného bazalkou a plátkem citronu, jako přílohu můžeme zvolit pečivo, případně grilované papriky a rajčata. Lehké bílé víno je nutnou přílohou.

autor receptu:

Losos na grilu

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Losos na grilu

Recept se nachází v 9 kuchařkách
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1697 receptů
prekom
Moje nová kuchařka 362 receptů
Hawkey
losos,tuňák... 52 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Losos na grilu

Přidat příspěvek k receptu Losos na grilu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to bypass?

    Co je to bypass?

    Slovo by-pass znamená v angličtině něco jako obchvat nebo objížďku, v medicíně v přeneseném významu však jde o označení uměle vytvořené cévní spojky na koronárních tepnách.

  • Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Ruce jsou naší vizitkou a na jejich vzhledu mají zásadní podíl právě nehty. Aby nehty mohly vypadat dobře, musí být především zdravé. Jak docílit krásných a zdravých nehtů? Jaká jsou fakta a mýty o tom, co nehtům opravdu škodí a co naopak pomáhá?




přidat nový recept