Do mísy dáme celkem libovolné množství hrubé mouky a přidáme sůl. Pak směs nasucho promícháme a začneme po troškách přidávat vodu. Za stálého míchání vytvoříme dost tuhé těsto, které necháme odpočinout.
Pak z těsta uplácáme kouli, kterou dáme na pomoučněný vál, a rozválíme jej do asi centimetr tlusté placky. Těsto nenakyne. Z placky vykrájíme tvary budoucích lodních sucharů a položíme je na plech s nelepivým pečicím papírem. Jinak se dávají na plech potřený tukem.
Suchary na povrchu propícháme vidličkou a dáme péci. Pečeme asi půl hodiny a hlídáme barvu těsta. Když lodní suchary zrůžoví, budou hotové.
Přestože jsou lodní suchary dost tuhé, jsou překvapivě dobré chuti. Mají vydržet několik měsíců, ale nejspíše je sníme mnohem dříve.