Listový závin se srnčím masem a houbami

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 289x
Recept na trochu náročnější, ale velmi chutný pokrm ze zvěřiny.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme do sklovata. Přidáme nakrájené tvrdé houby (například hřibovité), které s cibulí smažíme asi 10 minut. Potom přidáme jalovec, který rozdrobíme mezi prsty. Dále přidáme asi tak 2 špetky drhnuté bazalky, 2 špetky česnekové soli a asi tak 1 třetinu kávové lžičky hrubě mletého zeleného pepře. Vše dobře promícháme a smažíme dalších 5 minut. Odstavíme, směs dáme do mísy a necháme zchladnout.

Na pánev dáme 1 polévkovou lžíci oleje a asi 100 g másla, rozpálíme máslo a vložíme na pánev srnčí maso nakrájené na kostičky asi tak 2 x 2 cm. Maso zprudka smažíme asi 5 minut. Maso pak vyjmeme z tuku, přidáme ho do mísy k orestované cibuli a houbám, promícháme a necháme zchladnout.

Výpek necháme na pánvi a postupně přidáváme 1 chilli papričku nakrájenou na jemno, 3 špetky drhnuté bazalky, 3 špetky rozmarýnu, půl lžičky mleté pálivé papriky, přiměřeně soli, trochu hladké mouky a vše na mírném ohni smažíme asi tak 10 minut a pak odstavíme.

Listové těsto rozválíme na obdélník asi tak 50 x 30 cm, Na delších stranách nařízneme asi tak 8 cm z obou stran. Do takto připraveného těsta vložíme naší náplň z masa, cibule a hub. Poté čelo těsta přehneme na směs a pak překládáme jednotlivé nářezy jako by křížem přes sebe až do konce, kde přeložíme zadní část na vrch a silně přimáčkneme. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí nebo sezamem, popřípadě kmínem nebo jejich kombinací.

Závin dáme péci dozlatova v předehřáté troubě.

Listový závin se srnčím masem a houbami po dopečení rozkrájíme na porce a podáváme. Závin na talíři polijeme ohřátým zahuštěným výpekem.

Jarda autor receptu:

Listový závin se srnčím masem a houbami

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
1 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Listový závin se srnčím masem a houbami

Recept se nachází v 15 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
zjirousek
Zvěřina 167 receptů
Zorňafa
1. aa-3b 2868 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Listový závin se srnčím masem a houbami

Přidat příspěvek k receptu Listový závin se srnčím masem a houbami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept