Listový závin se srnčím masem a houbami

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 290x
Recept na trochu náročnější, ale velmi chutný pokrm ze zvěřiny.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme do sklovata. Přidáme nakrájené tvrdé houby (například hřibovité), které s cibulí smažíme asi 10 minut. Potom přidáme jalovec, který rozdrobíme mezi prsty. Dále přidáme asi tak 2 špetky drhnuté bazalky, 2 špetky česnekové soli a asi tak 1 třetinu kávové lžičky hrubě mletého zeleného pepře. Vše dobře promícháme a smažíme dalších 5 minut. Odstavíme, směs dáme do mísy a necháme zchladnout.

Na pánev dáme 1 polévkovou lžíci oleje a asi 100 g másla, rozpálíme máslo a vložíme na pánev srnčí maso nakrájené na kostičky asi tak 2 x 2 cm. Maso zprudka smažíme asi 5 minut. Maso pak vyjmeme z tuku, přidáme ho do mísy k orestované cibuli a houbám, promícháme a necháme zchladnout.

Výpek necháme na pánvi a postupně přidáváme 1 chilli papričku nakrájenou na jemno, 3 špetky drhnuté bazalky, 3 špetky rozmarýnu, půl lžičky mleté pálivé papriky, přiměřeně soli, trochu hladké mouky a vše na mírném ohni smažíme asi tak 10 minut a pak odstavíme.

Listové těsto rozválíme na obdélník asi tak 50 x 30 cm, Na delších stranách nařízneme asi tak 8 cm z obou stran. Do takto připraveného těsta vložíme naší náplň z masa, cibule a hub. Poté čelo těsta přehneme na směs a pak překládáme jednotlivé nářezy jako by křížem přes sebe až do konce, kde přeložíme zadní část na vrch a silně přimáčkneme. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí nebo sezamem, popřípadě kmínem nebo jejich kombinací.

Závin dáme péci dozlatova v předehřáté troubě.

Listový závin se srnčím masem a houbami po dopečení rozkrájíme na porce a podáváme. Závin na talíři polijeme ohřátým zahuštěným výpekem.

Jarda autor receptu:

Listový závin se srnčím masem a houbami

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
1 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Listový závin se srnčím masem a houbami

Recept se nachází v 15 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
zjirousek
Zvěřina 167 receptů
Zorňafa
1. aa-3b 2868 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Listový závin se srnčím masem a houbami

Přidat příspěvek k receptu Listový závin se srnčím masem a houbami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Léto je doba her, sportování a dalších venkovních aktivit. Vy a především vaše dítě tak určitě občas přijdete k nějaké bolavé odřenině, kterou je třeba ošetřit. Hojení a regenerace kůže může trvat celé týdny, kdy strup svědí a postižené místo celkově nevypadá vůbec dobře. Je však několik způsobů, na které můžete vsadit a celkový proces hojení urychlit.

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.




přidat nový recept