Listový koláč z červeného zelí

1 hod | moučník | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 284x
Recept na výborný slaný koláč se směsí z červeného zelí.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Menší červené zelí pokrájíme na tenké proužky.

Cibuli orestujeme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájené zelí a dusíme pod pokličkou cca 25 minut. Když je zelí měkké, přidáme balsamikový ocet, osolíme, opepříme, přidáme tymián a dusíme ještě 5 minut.

Listové těsto rozválíme a vložíme do formy, okraje těsta zvedneme a dno propícháme vidličkou. Podušené zelí rozprostřeme na těsto, vejce rozšleháme se smetanou, přisypeme nastrouhaný parmazán a směsí přelijeme koláč.

Koláč pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě, dokud nejsou okraje dozlatova.

Listový koláč z červeného zelí můžeme podávat vlažný i studený.

autor receptu:

Listový koláč z červeného zelí

Počet přidaných receptů: 195

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Listový koláč z červeného zelí

Recept se nachází v 17 kuchařkách
zjirousek
Moučníky 1167 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Listový koláč z červeného zelí

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Listový koláč z červeného zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept