Listový jablkový závin

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 153675x
Pokud nemáme čas na přípravu těsta na jablečný závin, stačí koupit zmrazené listové těsto. Vyzkoušejte upéct závin podle tohoto receptu.
Komentáře receptu 23
Uvařil jsem to (Recept vařilo 32 lidí)


Postup přípravy receptu

Hotové listové těsto rozmrazíme a poté si připravíme jablka, se kterými je v tomto receptu nejvíce práce.

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

Plát listového těsta rozválíme na pomoučeném vále, posypeme strouhankou a poklademe nastrouhaná jablka, ze kterých vymačkáme štávu. Poté posypeme vanilkovým cukrem, mletou skořicí a přidáme rozinky. Zabalíme do závinu a přendáme na plech, který jsme předtím pokapali studenou vodou.

Po přendání na plech potřeme záviny vaječným žloutkem a propícháme vidličkou, aby nám závin v troubě neprasknul. V jednom listovém těstě jsou dva pláty, takže upečeme dva záviny.

Jablečný závin z listového těsta pečeme přibližně 20-30 minut na teplotu přibližně 180 °C ve střední poloze. V průběhu pečení závin hlídáme. Když má závin zlatavou barvu nebo až do hněda, tak máme hotovo a můžeme závin vyndat z trouby.

Upečené listové záviny nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

autor receptu:

Listový jablkový závin

Počet přidaných receptů: 266

Ingredience

4,7
skvělý recept
105 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Listový jablkový závin

Recept se nachází v 231 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Baboš
Moučniky 1352 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Listový jablkový závin

Celkový počet komentářů u receptu: 23
  • LittleAngel 01.09.2012 11:15:54

    Tak by se hodilo na kolik stupňů a kam to dát do trouby, pro nás amatéry...

    • Pecu cca.10min na 220°C, pak necham zhruba 20min na 180°C (nasla jsem to na jinem webu). Jinak diky za recept, konecne jsem se odhodlala tuhle dobrotu taky upect, vyborne :)

  • Text komentáře byl smazán. zuzaj 10.03.2013 19:23:38

    Text komentáře byl smazán.

  • Ell 21.12.2012 17:22:39

    tááákže, koupila jsem mražené těsto (3díly - 400g) a rozmrazila jeden díl abych zkusila jeden testovací. když jsem ho rozválela tak výsledné těstíčko mělo velikost cca A5 - a bylo fakt tenoučké. můžete mi poradit kde je chyba?
    Na jeden standartní závin je potřeba všechno těsto? :(

  • Petra 21.12.2012 16:14:51

    A jaká teplota a čas prosím? mám elektrickou troubu

  • Olga 16.12.2012 15:38:46

    Jdu to vyzkoušet :) sceptre-rozkrojíme napůl :)

  • Hana 06.11.2012 12:31:00

    Je také dobré dát k jablkům místo strouhanky mleté ořechy, pokud jich je doma dostatek. Čím více, tím lépe. Jinak z listového těsta peču štrůdl s náplní co mám po ruce. Tvaroh, mák + ovoce, tvaroh + povidla atd. Chce to jen vyzkoušet a dát to, co komu chutná.

  • Hana 06.11.2012 12:26:02

    Je také dobré dát k jablkům místo strouhanky mleté ořechy, pokud jich je doma dostatek. Čím více, tím lépe. Jinak z listového těsta peču štrůdl s náplní co mám po ruce. Tvaroh, mák + ovoce, tvaroh + povidla atd. Chce to jen vyzkoušet a dát to, co komu chutná.

  • sikina
    Klasika sikina 06.10.2012 12:41:39

    Klasika, kterou se snad nejde přejíst. A co taky není špatná náplň, jsou meruňky s kokosem-zkuste to.

Celkový počet komentářů: 23
Nalezeno receptů: 23
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Listový jablkový závin
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept