Listový jablkový závin

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 219079x
Pokud nemáme čas na přípravu těsta na jablečný závin, stačí koupit zmrazené listové těsto. Vyzkoušejte upéct závin podle tohoto receptu.
Komentáře receptu 27
Uvařil jsem to (Recept vařilo 38 lidí)


Postup přípravy receptu

Hotové listové těsto rozmrazíme a poté si připravíme jablka, se kterými je v tomto receptu nejvíce práce.

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

Plát listového těsta rozválíme na pomoučeném vále, posypeme strouhankou a poklademe nastrouhaná jablka, ze kterých vymačkáme štávu. Poté posypeme vanilkovým cukrem, mletou skořicí a přidáme rozinky. Zabalíme do závinu a přendáme na plech, který jsme předtím pokapali studenou vodou.

Po přendání na plech potřeme záviny vaječným žloutkem a propícháme vidličkou, aby nám závin v troubě neprasknul. V jednom listovém těstě jsou dva pláty, takže upečeme dva záviny.

Jablečný závin z listového těsta pečeme přibližně 20-30 minut na teplotu přibližně 180 °C ve střední poloze. V průběhu pečení závin hlídáme. Když má závin zlatavou barvu nebo až do hněda, tak máme hotovo a můžeme závin vyndat z trouby.

Upečené listové záviny nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

autor receptu:

Listový jablkový závin

Počet přidaných receptů: 266

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
132 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Listový jablkový závin

Recept se nachází v 262 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
Baboš
Moučniky 1546 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Listový jablkový závin

Celkový počet komentářů u receptu: 27
  • Ell 21.12.2012 17:22:39

    tááákže, koupila jsem mražené těsto (3díly - 400g) a rozmrazila jeden díl abych zkusila jeden testovací. když jsem ho rozválela tak výsledné těstíčko mělo velikost cca A5 - a bylo fakt tenoučké. můžete mi poradit kde je chyba?
    Na jeden standartní závin je potřeba všechno těsto? :(

    • Re: Radek 31.01.2016 12:50:54

      Z 500 gramoveho testa delavam 5 nozicek na sirku plechu a do kazde se vejdou 3 velka nastrouhana jablka. Testa jedost, takze je staci nahore prelozit pres sebe, nic neumackuji. Teplota je ze zacatku potreba vyssi, nastavuji 220 na 15 min, aby se listove testo pekne nafouklo. Pak ztlumim na 180 a dopecu dalsich 20 az 30 min.

    • Re: petra.f 02.03.2013 16:23:21

      já dělám ze 400g většinou 2 záviny, 3 jsou moc úzké nebo malé...

  • LittleAngel 01.09.2012 11:15:54

    Tak by se hodilo na kolik stupňů a kam to dát do trouby, pro nás amatéry...

    • Re: hanick 28.02.2015 15:43:30

      200 ze začátku na 10 min. Pak stáhnout na 170 a péct 30 min. Posledních 5 min zapínám větrák pro cirkulaci

    • Pecu cca.10min na 220°C, pak necham zhruba 20min na 180°C (nasla jsem to na jinem webu). Jinak diky za recept, konecne jsem se odhodlala tuhle dobrotu taky upect, vyborne :)

  • Listový závin zabodoval hanick 28.02.2015 15:35:15

    Nekomplikoval jsem si život, Použil listové těsto ruličkové i s pečicím papírem, nastrouhal 4 větší jablka a vyšlo mi to na dvě těsta. Rozložil jabka, posypal osátou strouhankou, rozinkami, lehce skořicí a vanilkovým cukrem a pokapal rozpuštěným máslem. Zabalil, potřel rozšlehaným vejcem a dal do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Po 10 minutách stáhl na 170 a pekl ještě 30 minut. Posledních 5 minut jsem zapnul větrák trouby a dopekl dozlatova.
    Ti, co to jedli zírali na tu křehkost, lehkost a jeden závin zmizel do 10 minut. Taktak jsem uchránil druhý...
    Chválím...ale s ořechy by byl ještě lepší...

  • Výborný recept.není co dodat.

  • Text komentáře byl smazán. zuzaj 10.03.2013 19:23:38

    Text komentáře byl smazán.

  • Petra 21.12.2012 16:14:51

    A jaká teplota a čas prosím? mám elektrickou troubu

Celkový počet komentářů: 27
Nalezeno receptů: 27
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Listový jablkový závin
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept