Suché přísady prosejeme na vál. Část mouky můžeme nahradit velmi jemně umletými mandlemi. Studené máslo nastrouháme na hrubém struhadle do mouky, jemně promícháme a nakonec zaděláme se žloutky. Pro chuť přidáme trochu nastrouhané citronové kůry. Při zpracování těsta na linecké postupujeme rychle, těsto musí zůstat chladné. Těsto na linecké koláčky necháme alespoň 12 hodin v chladu uležet.
Poté těsto vyválíme na tenký plát (nejlépe mezi dvěma mikrotenovými sáčky) a vykrájíme kolečka. Do poloviny z nich vykrojíme otvor. Opět dbáme na to, aby těsto nezteplalo.
Linecké koláčky pečeme při 200 - 220 °C asi 5 - 7 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Ještě teplé cukroví pocukrujeme. Spojujeme kvalitní a nejlépe rybízovou zavařeninou.
Linecké vánoční koláčky necháme alespoň 14 dní odležet v chladu.