Linecké cukroví slepované

45 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 195949x
Toto linecké cukrovíčko snas každý zná, rozpadá se nám na jazyku a nejradši ho máme k čaji nebo kávě.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na vál dáme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutku zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout nejlépe do druhého dne a potom na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme hladká nebo tvarovaná kolečka a klademe na suchý plech. Z poloviny koleček na plechu vypíchneme kovovou trubičkou střed. Tato kolečka potřeme vejcem a posypeme rozsekanými ořechovými jádry nebo mandlemi. upečeme dorůžova a po vychladnutí slepujeme pikantní zavařeninou.

autor receptu:

Linecké cukroví slepované

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

2,8
slabší recept
1081 hlasujících
  • Recept Linecké cukroví slepované - Linecké cukroví

Kuchařky obsahující recept Linecké cukroví slepované

Recept se nachází v 160 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
smarcelak
Cukroví pečené 283 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Linecké cukroví slepované

Přidat příspěvek k receptu Linecké cukroví slepované
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept