Linecká kolečka

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2939x
Recept na jemné cukroví pro různé příležitosti. Cukroví peču během roku a podávám ho místo kupovaných sušenek ke kávě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr a uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme pokrájený tuk na pečení nebo máslo. Všechny suroviny důkladně zpracujeme rukama ve vláčné těsto a necháme ho asi 30 minut odpočinout v lednici.

Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát asi 3 mm silný a vykrajujeme kolečka, která rozložíme na plech s pečícím papírem. Polovině koleček vypícháme středy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 6 - 8 minut.

Upečená linecká kolečka necháme vychladnout a slepíme nejlépe rybízovou marmeládou. Potom už jen pocukrujeme a linecká kolečka můžeme podávat.

Linecká kolečka podáváme jako výborné jemné cukroví ke kávě nebo čaji.

máma autor receptu:

Linecká kolečka

Počet přidaných receptů: 146

Ingredience

4,2
skvělý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Linecká kolečka

Recept se nachází v 79 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Linecká kolečka

Přidat příspěvek k receptu Linecká kolečka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept