Lilek na grilu

30 min | příloha | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 80315x
Lilek připravovaný na grilu podáváme jako přílohu k masům nebo samostatně s pečenými brambory a česnekovými dipy.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky (petrželku a bazalku) jemně usekáme. Olej ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem, vmícháme bylinky a plátky česneku.

Lilky omyjeme, zbavíme stopky a podélně nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Vložíme je do ochuceného oleje a necháme 1 hodinu rozležet.

Potom lilky necháme okapat a grilujeme z obou stran, dokud nezvláční a nezhnědnou.

Grilované lilky poklademe plátky česneku z marinády, osolíme a podáváme ke grilovaným masům. Jako přílohu zvolíme opečené brambory nebo pečivo. Výborně chutnají s česnekovými dipy.

Jarka-P autor receptu:

Lilek na grilu

Počet přidaných receptů: 1629

Ingredience

na porce
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
57 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Lilek na grilu

Recept se nachází v 182 kuchařkách
Zeleninové pokrmy
Jarka-P
Zeleninové pokrmy 87 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lilek na grilu

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Lilek na grilu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept