Salátové brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a žloutky vyjmeme. Bílky usekáme nahrubo. Oloupaný česnek prolisujeme a omytou nať cibulky jemně usekáme.
Nyní si připravíme dresink. Uvařené žloutky utřeme s prolisovaným česnekem, solí, špetkou cukru, pepřem a hořčicí dohladka. Pomalu během míchání přiléváme olej a směs vymícháme v jemnou žloutkovou omáčku.
V míse promícháme plátky brambor s usekanými bílky, naťovou ciblkou a žloutkovou omáčkou. Podle chuti směs osolíme a necháme v chladu asi 30 minut rozležet.
Letní bramborový salát chutná nejen jako příloha k masům, ale můžeme ho konzumovat jen tak s pečivem jako chuťovku.