Lehký těstovinový salát

20 min | salát | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 188483x
Vynikající lehký salát na horké letní dny.
Komentáře receptu 13
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Kukuřici scedíme a masité rajče nakrájíme na kousky. Sýr a salám nakrájíme na kostičky.

Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vmícháme do nich zeleninu se sýrem a šunkovým salámem. Do salátu vmícháme tatarskou omáčku a podle chuti jej osolíme a opepříme.

Lehký těstovinový salát podáváme teplý nebo naopak jej můžeme vychladit.

autor receptu:

Lehký těstovinový salát

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
97 hlasujících
  • Recept Lehký těstovinový salát - Nedávala jsem salám a i tak byl dobrý.

Kuchařky obsahující recept Lehký těstovinový salát

Recept se nachází v 319 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 880 receptů
KDI
STUDENÁ KUCHYŇA 1679 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lehký těstovinový salát

Celkový počet komentářů u receptu: 13
  • Komentář k receptu Lehký těstovinový salát aninaz 02.02.2014 23:19:05

    Recept se mi také líbí, ale zarazilo mě v názvu slovo "lehký". Hledám totiž opravdu něco lehkého. Dala jsem si tedy tu práci a spočítala množství i kalorie pro 1 osobu. Sama zírám, co mi tu vyšlo. Ale ať počítám, jak počítám, je to skutečně dobře. Vyhledala jsem si na netu průměrnou váhu igrediencí (někdy to šlo opravdu špatně, protože např. balíček tatarky může mít 10, 30, 50 g a kdovíkolik ještě). Na 1 osobu mi pak vyšla spotřeba 392 gramů, což je v podstatě 40 dkg (no dobře, když má někdo velký hlad), ale v tomto množství je 922 kcal. Když vezmu v úvahu, že průměrný počet kcal na 1 ženu za 1 den (muži mohou více) je asi 2000 - 2400, pak je tento recept opravdu síla. Přeju hodně zdaru v přípravě skutečně lehkých salátů a nenechte se zblbnout, jinak se to snad ani říct nedá.

  • Lehký těstovinový salát Veronica_Mach 19.01.2014 18:05:39

    Místo tatarky majonézu a bez rajčete. Naprosto skvělý recept. :)

  • Komentář k receptu Lehký těstovinový salát Nikol 06.01.2014 15:30:20

    Ve škole vaříme a ted tento salat ... sem v 7.rocniku a doufám ze bude dobrý. :-). Děkuju :D

  • Komentář k receptu Lehký těstovinový salát Mona 23.11.2013 17:40:54

    Tomu říkáte lehký salát? :D :D :D

  • super

  • Adriana 22.04.2013 22:01:12

    Dělám ten samý, jen místo kukuřice dávám vejce natvrdo a místo tatarky zakysanou smetanu dochucenou solí a česnekem

  • lehky zeleninovy salat janram39 06.09.2012 10:36:02

    bez tatarky i smetany dal pul masoxu rozpustit lzici horke vody a dat pri orestovani salamu ang.slaniny pul veprove konzerva paprika 3 ks.č.b.z.prom.syr na kostičky.bezva

  • hrust hrust 03.11.2011 18:12:37

    Jednoduché, lehké a chutné : -))). Tak zatím čus.

  • je super když tam přidáte k majolce tavený sýr!

  • ... fallagela 23.02.2011 19:21:47

    Já místo tatarky používám trochu majolky s jogurtem a samozřejmě záleží na tom, co tam dáte za zeleninu, když tam dáte jenom papriku a okurku a smícháte to s eidamem na kostičky a olivama, tak ten dresing ředím torchu mlíkem, jinak když používám i rajčata tak ne, protože pak je to moc vodové a chutě se ztrácí...

Celkový počet komentářů: 13
Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Lehký těstovinový salát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept