Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami

45 min | polévka | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 268x
Vyzkoušejte recept na rychlou a lehkou rybí polévku s bramborem a bylinkami, kterou podáváme s opečeným toastem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na přípravu tohoto receptu můžeme použít jakoukoli rybu, ať již je to treska, okoun, pstruh nebo kapr.

Rybí porce očistíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a česnek. Pak přidáme mrkev, brambory a sůl. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem. Jakmile se víno začne vařit, přilijeme vývar tak, aby tekutina dosahovala pouze do výše zeleniny. Na brambory pak rozložíme porce ryby a snítku petržele a rozmarýnu. Vše zakryjeme a zvolna vaříme asi 30 minut, dokud nebudou brambory měkké. Potom rybu vyjmeme a zbavíme kůže.

Zeleninu s vývarem rozdělíme na porce, poklademe kousky ryby a ozdobíme bylinkami. Lehkou rybí polévku s bramborem a bylinkami podáváme s opečenými toasty.

Jarka-P autor receptu:

Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1825 receptů
Polévky
Jarka-P
Polévky 116 receptů
Zorňafa
1. aa-1b 4186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami

Přidat příspěvek k receptu Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept