Lehká bramborová polévka

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 31876x
Recept na vylepšenou bramboračku.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Mrkev, celer a petržel nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme a na 2 lžících másla lehce osmahneme. Zředíme vývarem. Vložíme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

Mezitím na kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené houby a podusíme. Když se tekutina z hub vydusí, vsypeme je do polévky a krátce povaříme. Lehkou bramborovou polévku dochutíme libečkem nebo majoránkou a česnekem.

Lehkou bramborovou polévku rozlijeme do talířů a podáváme.

autor receptu:

Lehká bramborová polévka

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Lehká bramborová polévka

Recept se nachází v 34 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lehká bramborová polévka

Přidat příspěvek k receptu Lehká bramborová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept