Lehká bramborová polévka

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 43037x
Recept na vylepšenou bramboračku.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Mrkev, celer a petržel nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme a na 2 lžících másla lehce osmahneme. Zředíme vývarem. Vložíme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

Mezitím na kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené houby a podusíme. Když se tekutina z hub vydusí, vsypeme je do polévky a krátce povaříme. Lehkou bramborovou polévku dochutíme libečkem nebo majoránkou a česnekem.

Lehkou bramborovou polévku rozlijeme do talířů a podáváme.

autor receptu:

Lehká bramborová polévka

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Lehká bramborová polévka

Recept se nachází v 35 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
KDI
VARENIE 8305 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lehká bramborová polévka

Přidat příspěvek k receptu Lehká bramborová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept