Trochu humorný a trochu morbidní recept na výbornou pochoutku, kterou si žádný opravdový gurmán nenechá ujít.
- | sůl |
- | citron |
0.3 l | olivový olej |
1 ks | langusta |
1 dl | ocet vinný |
2 dl | vinný ocet (bílý) |
- | pepř bílý mletý |
Obstaráme si langustu (živou nebo mrtvou). Živé langustě nejprve stočíme ocas pod břicho a svážeme ji (aby nevyskočila z hrnce). Vložíme ji do vroucí osolené vody okyselené octem.
Vaříme asi jednu hodinu (podle velikosti). To, že je langusta uvařená poznáme tak, že ji ulomíme jednu nožičku a vyberme maso. Je-li maso měké, bude hotová i celá langusta.
Vyjmeme ji z vody, necháme vychladnout, a pak vybereme maso z krunýře. Nezapomeneme i na ocas a klepeta, kde je maso obzvláště chutné. V misce ušleháme olej se solí, pepřem a octem. Vznikne zálivka, kterou langustu polijeme a dozdobíme plátky citronu.
Podáváme jako delikatesu.
Foto: www.profimedia.czautor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena