Laksa polévka

30 min | polévka | 2 porce | thajská kuchyně | recept zobrazen: 5848x
Kulinářský zážitek z Thajska s typickou vůní a chutí curry a nudlemi.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

V horké vodě uvaříme rýžové nudle po dobu cca 4 min. Propláchneme a zcedíme. Do velké pánve (nejlépe woku) dáme curry pastu a rychle posmažíme. Přidáme vývar a povaříme. Po pár minutách přidáme postupně rybu, krevety i mušle. Vaříme další 3 minuty. Poté přidáme kokosové mléko spolu s cukrem a počkáme, až je znovu přivedeme k varu.

Do hlubších misek si mezitím rozdělíme nudle. Na ně vložíme sojové výhonky, jarní cibuli a koriandr. Až je polévka uvařená, nalijeme ji na nudle s ingrediencemi. Nakonec pokapeme šťávou s limetky a můžeme podávat.

Do receptu Laksa polévky, je možné přidat i jiné suroviny. Záleží na chutích každého. Může se například přidat máta, nebo může být i hustší kokosové mléko.

autor receptu:

Laksa polévka

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Laksa polévka

Recept se nachází v 29 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
smarcelak
Krevety 91 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Laksa polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Laksa polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept