Vejce, cukr, máslo, med a mléko ušleháme a za stálého míchání vaříme do pěny. Vychladlé vlijeme do mouky smíchané se sodou. Zpracujeme na měkké těsto, které rozdělíme na čtyři díly.
Každý díl těsta zvlášť vyválíme a upečeme na slabě vymazané opačné straně plechu. Náplní a džemem postupně naplníme všechny čtyři pláty. Moučník zatížíme a necháme přes noc odstát.
Druhého dne vrchní plát zarovnáme tenkou vrstvou náplně nebo džemu a polijeme čokoládovou polevou či posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Příprava náplně: Ve vlažném mléku rozkvedláme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem, po částech přidáme vychladlou kaši a nakonec vejce. Ušleháme hladkou náplň.
Lahodné medové řezy můžeme s klidným svědomím připravit dopředu i pro návštěvy. K dobré kávě nebudou mít chybu.