Lahodné ananasové řezy s piškotem

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1195x
Recept na lahodný zákusek s upečeným korpusem, cukrářskými piškoty a ananasovým krémem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Celá vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Následně přišleháme nastrouhanou citronovou kůru, horkou vodu, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva.

Těsto na korpus uhladíme v menším plechu vymazaném tukem a vysypaném moukou. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C a upečený korpus necháme zcela vychladnout.

Ananas z kompotu nakrájíme na drobné kostičky, které rozmixujeme. Ananasovou kaši přendáme do kvalitního hrnce s těžkým dnem. K ananasu vlijeme mléko a při malé teplotě přivedeme k varu. V misce vyšleháme žloutky a vejce s cukrem do pěny a maizenou. K rozšlehaným žloutkům přidáme ananasovou kaši a společně na minutu prošleháme. Směs vrátíme zpět do hrnce a pomalu vaříme do zhoustnutí. Směs odendáme a při míchání necháme vychladnout.

Vychlazený korpus potřeme slabou vrstvou krému a pokládáme piškoty, které jsme krátce namočili do uvařené vychlazené kávy. Na piškoty naneseme zbytek krému a pěkně uhladíme. Krém ozdobíme kolečky ananasu, posypeme kakaem a uložíme ztuhnout do lednice.

Lahodné ananasové řezy s piškotem jsou výborné u kávy nebo u čaje, ale i samotné.

Samman autor receptu:

Lahodné ananasové řezy s piškotem

Počet přidaných receptů: 868

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Lahodné ananasové řezy s piškotem

Recept se nachází v 59 kuchařkách
Sladká kuchařka
Samman
Sladká kuchařka 235 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
kailmija
Řezy 436 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lahodné ananasové řezy s piškotem

Přidat příspěvek k receptu Lahodné ananasové řezy s piškotem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept