Kyselica

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 145906x
Staročeský recept na polévku chudých! Brambory, mléko a osmahnutá uzenina.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásy nebo uzeninu nakrájíme na kolečka.

Do vroucí osolené vody vsypeme propláchnuté brambory a vaříme je, až jsou téměř měkké. Potom přidáme mléko a smetanu s rozkvedlaným žloutkem a moukou. Do kyselice přidáme pepř, podle chuti ji osolíme a povaříme.

Během vaření si na pánvi osmahneme klobásu.

Kyselicu rozdělíme na talíře a do každého dáme trochu osmahnuté klobásy. Kyselicu podáváme teplou. Můžeme doplnit čerstvým chlebem.

autor receptu:

Kyselica

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Kyselica

Recept se nachází v 53 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
zjirousek
Polévky 1754 receptů
jožin
mojekuchařka 337 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kyselica

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Kyselica
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept