Kyselica

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 146469x
Staročeský recept na polévku chudých! Brambory, mléko a osmahnutá uzenina.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásy nebo uzeninu nakrájíme na kolečka.

Do vroucí osolené vody vsypeme propláchnuté brambory a vaříme je, až jsou téměř měkké. Potom přidáme mléko a smetanu s rozkvedlaným žloutkem a moukou. Do kyselice přidáme pepř, podle chuti ji osolíme a povaříme.

Během vaření si na pánvi osmahneme klobásu.

Kyselicu rozdělíme na talíře a do každého dáme trochu osmahnuté klobásy. Kyselicu podáváme teplou. Můžeme doplnit čerstvým chlebem.

autor receptu:

Kyselica

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Kyselica - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 824 kJ / 197,0 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kyselica

Recept se nachází v 53 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
jožin
mojekuchařka 368 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kyselica

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Kyselica
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept