Kynutý houskový knedlík

2 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 170143x
Recept na 10 porcí knedlíků.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Předem si nakrájíme housky na kostičky.

Z trochy vlažného mléka, droždí a mouky připravíme kvásek.

Mouku prosejeme, osolíme, přidáme žloutek, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Nakonec vmícháme kostičky housek.

Z těsta tvarujeme podlouhlé šišky, které vkládáme do vroucí a osolené vody. Houskové knedlíky vaříme 20 - 25 minut. Po vyjmutí knedlíky ihned propichujeme vidličkou, aby se nesrazily a nerozvařily.

Kynuté houskové knedlíky podáváme s vhodným hlavním jídlem.

autor receptu:

Kynutý houskový knedlík

Počet přidaných receptů: 129

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
123 hlasujících
  • Recept Kynutý houskový knedlík - šišky necháme nakynout
  • Recept Kynutý houskový knedlík - zaděláme těsto na knedlíky

Kuchařky obsahující recept Kynutý houskový knedlík

Recept se nachází v 76 kuchařkách
KDI
VARENIE 8261 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
KNEDLÍKY
Boris
KNEDLÍKY 94 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kynutý houskový knedlík

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Kynutý houskový knedlík
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept