Kynutý houskový knedlík

2 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 161223x
Recept na 10 porcí knedlíků.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Předem si nakrájíme housky na kostičky.

Z trochy vlažného mléka, droždí a mouky připravíme kvásek.

Mouku prosejeme, osolíme, přidáme žloutek, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Nakonec vmícháme kostičky housek.

Z těsta tvarujeme podlouhlé šišky, které vkládáme do vroucí a osolené vody. Houskové knedlíky vaříme 20 - 25 minut. Po vyjmutí knedlíky ihned propichujeme vidličkou, aby se nesrazily a nerozvařily.

Kynuté houskové knedlíky podáváme s vhodným hlavním jídlem.

autor receptu:

Kynutý houskový knedlík

Počet přidaných receptů: 129

Ingredience

3,3
dobrý recept
122 hlasujících
  • Recept Kynutý houskový knedlík - šišky necháme nakynout
  • Recept Kynutý houskový knedlík - zaděláme těsto na knedlíky

Kuchařky obsahující recept Kynutý houskový knedlík

Recept se nachází v 75 kuchařkách
KDI
VARENIE 4757 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů
KNEDLÍKY
Boris
KNEDLÍKY 94 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kynutý houskový knedlík

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Kynutý houskový knedlík
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept