Vyzkoušejte kynutý koláč s broskvemi. Je připravený trochu jinak, než kynutý koláč klasický, ale zaručeně vám bude chutnat.
10 ks | zralé broskve |
těsto | |
---|---|
50 g | cukr |
1 špetka | sůl |
75 g | máslo |
200 ml | mléko |
1 kostka | droždí |
350 g | polohrubá mouka |
nádivka | |
2 ks | vejce |
250 ml | smetana |
0.5 ks | citron |
100 g | cukr moučka |
100 g | změklé máslo |
2 lžíce | pudinkový prášek |
podle potřeby | |
cukr moučka |
Příprava těsta: Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, trochu mouky a necháme vykynout kvásek. Mouku prosejeme se solí, máslo rozpustíme. Když je kvásek vykynutý, přidáme ho k mouce, přilijeme máslo a zbytek mléka. Vypracujeme hladké těsto, které nelepí. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut vykynout. Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na půlměsíčky - asi na šestinky. Příprava nádivky: Žloutky oddělíme od bílků. Změklé máslo ušleháme s cukrem, lžící pudinkového prášku a se žloutky do pěny. Do ní zamícháme nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Zvlášť ušleháme do husté konzistence smetanu a zvlášť i tuhý sníh z bílků. Do máslového krému postupně zlehka zamícháme šlehačku a sníh. Vykynuté těsto rozválíme (přímo na pečícím papíru) na obdélníkovou placku o velikosti plechu. Doporučuji plech s vyvýšenými okraji. Těsto a hlavně nádivka při pečení nabude a mohla by přetékat. Těsto přeneseme s pečícím papírem na plech a na placku rozetřeme nádivku. Na nádivku poklademe nakrájené broskve. Dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 35 minut. Upečený kynutý broskvový koláč se smetanou necháme vychladnout. Chladnutím opět splaskne. Vychladlý broskvový koláč posypeme moučkovým cukrem a podáváme k čaji nebo kávě. Chutná výborně.
Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem
Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
Recept na domácí broskvovou marmeládu krok za krokem
Ranní káva a čerstvé pečivo s marmeládou - koho by nelákala tato představa. A domácí marmeláda chutná přece nejlépe. FOTORECEPT na marmeládu z broskví a jablek.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena