Recept na chutnou přílohu, kterou si připravíme při zahradním grilování. Placky z grilu podáváme jako přílohu k masu a jako samostatný pokrm s okurkovým salátem.
těsto | |
---|---|
1 lžička | cukr |
1 lžička | sůl |
0.5 kostky | droždí |
2 lžíce | olivový olej |
2 hrnky | hladká mouka |
3 lžíce | bílý jogurt |
0.7 hrnku | vlažná voda |
1 špetka | jedlá soda |
salát | |
1 stroužek | česnek |
200 ml | zakysaná smetana |
200 ml | bílý jogurt |
1 ks | okurka salátová |
1 hrst | čerstvá pažitka |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
na potření | |
100 g | máslo |
1 lžíce | bylinky pískavice |
Nejdříve si připravíme těsto. Droždí utřeme se lžičkou cukru, dokud nevznikne hladká kašička, do které vmícháme 2 lžíce vlažné vody. Necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy a promícháme se lžičkou soli a špetkou jedlé sody. Pak spolu s jogurtem, vzešlým kváskem, olejem a vlažnou vodou vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout. Máslo zahřejeme, necháme rozpustit a promícháme s drcenými bylinkami pískavice. Připravíme si okurkový salát. Oloupanou okurku (střední velikosti) nastrouháme nahrubo a přebytečnou šťávu vymačkáme. V míse promícháme zakysanou smetanu s jogurtem, česnekem, okurkou a pažitkou. Okurkový salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladit. Vykynuté těsto znovu prohněteme, rozdělíme na kousky a necháme ještě asi 15 minut vyběhnout. Z každého kousku těsta tvoříme naolejovanýma rukama placky, které pečeme na grilovací mřížce z obou stran dorůžova. Ještě horké placky ihned potřeme ochuceným máslem. Placky z grilu podáváme s vychlazeným okurkovým salátem jako chuťovku a také jako vegetariánskou večeři.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena