Kynuté knedlíky s ovocem

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 70502x
Recept na knedlíky plněné jahůdkami nebo jiným ovocem.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 17 lidí)


Postup přípravy receptu

Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí s cukrem - kvásek necháme 15 minut kynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, špetky soli a kvásek, zbylé mléko a zpracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout.

Potom těsto rozválíme na vále, nakrájíme na čtverečky a obalíme jím ovoce. Necháme ještě 15 minut kynout na válu a pak zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 - 5 minut, knedlíky otočíme a vaříme asi 3 minuty.

Po vyjmutí knedlíky natrhneme vidličkou, aby se nesrazily. Podáváme s tvarohem, cukrem a máslem.

autor receptu:

Kynuté knedlíky s ovocem

Počet přidaných receptů: 39

Ingredience

4,5
skvělý recept
58 hlasujících
  • Recept Kynuté knedlíky s ovocem - Naše varianta kynutých knedlíků - meruňkové knedlíky.
  • Recept Kynuté knedlíky s ovocem - Knedlíky jsem naplnila borůvkami, takto vypadaly po uvaření.

Kuchařky obsahující recept Kynuté knedlíky s ovocem

Recept se nachází v 250 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kynuté knedlíky s ovocem

Celkový počet komentářů u receptu: 21
  • Komentář k receptu Kynuté knedlíky s ovocem Lena 13.06.2014 17:59:02

    Jsou super a to jsem vařila "blbouny" poprvé, díky

    • Re: Komentář k receptu Kynuté knedlíky s ovocem Jiřina Císařovská 19.06.2014 11:41:16

      Ahoj, dělám knedlíky stejně pouze do mouky přimíchávám ještě nastrouhaný tvrdý tvaroh. Odkoukala jsem to od mužovo matky. Knedlíky jsou opravdu nadýchané,božské. Stačí 50-70 g na kilo mouky. Zkuste to, nebudete litovat.

  • Komentář k receptu Kynuté knedlíky s ovocem sarka 29.05.2014 13:21:17

    na kolik knedliku tohle množství tak přibližně vyjde?

  • Kynuté knedlíky Fikina 18.02.2014 15:44:05

    Těsto dopadlo dobře i při vaření knedlíky krásně nadýchané,ale při výjmutí se některý srazil hned jak jsem ho výjmula z vody.Má někdo zkušenost co stím?Díky

  • Kynuté knedlíky Milan 13.01.2014 14:43:52

    Já mám vyzkoušeno položit zadělávací mísu na 5 litrový hrnec z teplou vodou Občas se mi stane že z ní těsto utíká. Přeji dobrou chuť já je mněl ze zmrzlými meroňkami žádnej nezbyl.

  • Rada na vykynuti těsta Hellena 10.12.2013 08:52:05

    Varim 40 let, jeste se mi nestalo, ze by testo nevykynulo a to dokonale.
    Hotove je jako pápěřinka, jak se u nas říka
    Podminkou je - vykynuti kvásku a po vmichani mouky
    - těsto musi kynout vzdy na teplem miste!
    Zpusobů je mnoho, např.
    - misu /dostatečně velkou/ prikryjeme utěrkou - poklicí
    a postavime nad hrnec s teplou vodou /nikoliv do vody/
    V průběhu kynuti asi tak dvakrat jeste trochu vymíchat

    - nebo nechame kynout pod peřinou anebo na jiném mistě dobře
    přikryte
    - Před samotným kynutím je třeba těsto vždy dostatečně vymichat
    na el. hnětači nebo ručně za pomocí vetší vařečky







  • blázen blázen magor 03.08.2013 15:33:51

    mirse morče

  • pojistka kynutí Radmila 06.07.2013 09:47:44

    Těsto dávám kynout v utěrkou a na to poklicí přikryté míse nad větší krnec s horkou (ne vařící!) vodou a ještě se mi nestalo, že by nevykynulo. Navíc se tím kynuté dost zrychlí.

Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kynuté knedlíky s ovocem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept