Komentáře Kynuté houskové knedlíky

Komentáře k receptu (156)

  • kynuté knedle m (tecka) trzilova 04.07.2014 12:47:59

    Moje první v životě a super :-))děkuji za tento recept i pro začátečníky :-)))

  • Kynuté houskové knedlíky Boban 23.06.2014 13:52:54

    Já je vařím na pařáčku a dám tam ještě pečící papír a nejsou tak oslizlé..

  • skvělé.... jaNA 21.06.2014 00:28:04

    ujedli jsme půlku tak nasucho! dík za recept!

  • skvělý recept popelkova 15.06.2014 23:46:48

    Děkuji za úžasný recept, Povedly se skvěle. Sklidila jsem pochvaly od mých kluků.
    Myslím, že dneškem přestávám knedlíky kupovat.
    Velmi oceňuji gramáže i u soli a droždí....namísto špetky a droždí a pod. Děkuji, děkuji a ještě jedno moc děkuji!!! Šárka

  • Kynuté houskové knedlíky jaroslavakadlecova64 23.05.2014 19:36:48

    Zkoušela jsem tyto knedlíky a povedly se napoprvé.Jsou výborné!

  • Děkuji za recept jsou to moje první knedlíky a jiné už neudělám =)

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Lucie Hornofová 22.04.2014 10:41:05

    Jiné už nedělám, díky za super recept :-))

  • Skvělá záležitost Kamča 19.04.2014 20:42:14

    Celá léta jsem vařila knedle od oka, ale co jsem zkusila tyhle, nebudu už je dělat jinak. Díky jsou skvělé

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Helga 07.04.2014 13:19:12

    Luxusní recept :-) Knedlíky jsem zkoušela snad už stokrát a vždy letěli do koše :-( Až podle tohoto receptu jsem dnes opět zkusila a jsou perfektní. Manžel pěl chválu jako snad nikdy :-) MOC DÍKY ZA SKVĚLÝ RECEPT

  • kynute knedliky z hladke mouky marketa 05.03.2014 17:01:26

    prosim vas chtela sem se zeptat delam po prve knedliky ale zadelala sem testo z hladke mouky a ted nevim jak budou chutnat prosim o radu zda uz je nekdo delal z hladke mouky

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky vittara 22.02.2014 14:13:35

    Luxusní :-) vařila jsem kynuté poprvé v životě a měla jsem neskutečnou radost jak byli vyborné,děkuji :-)

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Martina 16.02.2014 13:41:00

    Dobrý den,
    poprvé jsem dělala domácí knedlíky, vybrala jsem si váš recept a udělala jsem dobře! Sice se mi knedlíky skoro nevešly do hrnce, ale uvařily se (praskly jen 2) a jsou vynikající. Jiné už ani zkoušet nebudu. Mohu doporučit a moc chválím :)

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky aa 16.02.2014 12:48:27

    Dnes zkusím

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Valentynka 03.01.2014 16:23:26

    Dobry den,mam takovy dotaz.Jsem vegankou,ale mam rada hrozne knedliky.Da se necim nahradit mleko a vejce?predem dekuji

    • Re: Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky jana (tecka) benesova 09.02.2014 12:12:46

      Zdravím, místo mléka sojové mléko a místo vajec hrašku ;-)

    • Re: Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Jitka 08.02.2014 09:12:18

      Děkuji za supr recepísek na knedle,už je dělám poněkolikáté a jsou doopravdy moc, moc dobré.Milá Valentýno,jako náhradu vajíček bych doporučila Vajahit(je to jen na rostlinné bázi se špetkou syrovátky, ale ta je tam jen v množství koření),mám ho doma pořád, když mi dojdou vajíčka namíchám podle návodu a můžu klidně hned péct vařit a nikdy to nepoznali.

    • Re: Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Karin 05.02.2014 10:16:54

      Měli jsme v závodní jídelně kuchařku a ta nedávala do knedlíků vejce nikdy. Nesměly se polít omáčkou, jinak nasákly a byly hrozné, ale držely pohromadě. Ve vašem případě bych to zkusila. Vodou zadělávám knedlíky běžně a jsou dobré.

    • Re: Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky tissue 05.02.2014 06:40:18

      mléko už vám psali,lze vodou a vejce jednou lžící olivového oleje

    • Text komentáře byl smazán. dahona 04.02.2014 13:47:52

      Text komentáře byl smazán.

    • Re: Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky dahona 04.02.2014 13:44:56

      Mléko nahradíš vodou,to není problém,horší je to s tím vajíčkem. Vůbec netuším,co použít jako pojidlo. Ale pokud máš možnost,uvař knedlík v páře,aby se nerozvařil,to by myslím mohlo fungovat.

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Miley 31.01.2014 23:48:58

    Ahojky :-) moc děkuju za tenhle recept :-) knedlíky jsem dělala úplně poprvé a jsou výtečný a mám z nich hroznou radost :-D ještě jednou opravdu dík ;-)

  • moc dobre :-) Maria 22.12.2013 20:59:56

    presne podle receptu jsem pripravila ctyri kdeliky a moc se povedli.

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Lůca 10.11.2013 14:42:17

    Výborné :o) jen bych dala více pečiva

  • beruska 13.03.2013 13:59:16

    prosim o radu
    ziju v zahranici a mam k dispozici jen susene drozdi. ale vubec nevim jak ho pouzit, kvasek nejde. predem diky za odpoved.
    jinak jsem tez rada za komentare, zadny uceny z nebe nespadl a jestli jo, tak ma nadprirozene schopnosti?
    hezky den vsem :)

    • Re: Vlasta 22.10.2013 23:19:23

      Sušené droždí nasypu na mouku, zaleju vlažným mlékem nebo vodou, důkladně zamíchám a je hotovo. Chce to se nebát.

    • Ahoj. chci jen říct že jsem pracoval jako kuchař a vařil v hotelu. Dával jsem na kilo mouky jedno vejce a jeden sáček suš. droždí. mléko podle potřeby.

    • Re: Jandová 11.08.2013 11:12:34

      Žádný kvásek není třeba, sušené droždí dám do mouky, zamíchám všechny suché ingredience a přidám mléko a vejce. Snadněji se těsto zadělává. Nakonec přidám rohlíky. Cukru je moc, já osobně nedávám žádný, přesto těsto skvěle kyne.

    • Re: evzenek 01.06.2013 21:08:43

      kdyz se dela chleb, na veliky bochnik se pouziva 1.5 lzicka kvasnicneho prasku,
      dejte tedy 1 lzicku prasku kvasnic (jako znacky: Fleischmann´s Yiest ) do maleho mnozstvi vlazneho mleka, jemne to zamichejte aby kvastnice byly vlhke a za 10 minut mate "kvasek". Kdyz se testo nezvedne podle predstav, priste date kvaskyu o neco vic. Good luck :)

    • Re: Dan 29.03.2013 09:49:58

      dělám je výhradně ze sušeného droždí (použiji celý sáček) a jsou naprosto super.. akorát mít správnou teplotu při tvorbě kvásku (ani ne zimu ani nepřehnat teplo a nezabít kvasinky).

  • kolik knedlíků se dá udělat z těsta chtěla bych si nějaké zamrazit

  • Vynikající :-) michele 12.10.2013 10:10:49

    Děkuji autorce za skvělý recept. Knedlíky jsem vařila v páře a jsou vynikající :-)

  • Hrubka! Klinger 30.09.2013 12:27:47

    Nějaké "10-ti" se nikdy nepíše! Kdyžtak 10minutách.

  • Knedlíky Premio 30.09.2013 00:05:45

    Taky nedélám kvásek a ani cukr a nikdy jsem neměl problém,ale používám výhradně hrubou mouku,ale na knedlíky je spousta receptů. Někdo dá jedno vejce,někdo dvě,někdo hrubou a druhý zase polívčičku mouku. Dokonce,když nemáte mléko,tak můžete zadělat vodou a taky budou ok. Někde se zase dělají s kypřícího prášku místo droždí a taky se dají,jen druhý den jsou,jako brousci. Ale jen jeden rohlík mi přijde málo,dávám aspoň dva,ale někdo nedává třeba žádný a dokonce jsem viděl,že dávali místo rohlíků,chlebovou kůrku a taky to bylo ok. Knedlíky měly zajímavou tmavou mozaiku.

  • množství Ivka 29.09.2013 17:30:12

    Tento recept je na 8 porcí.

  • knedlíky Ivka 29.09.2013 17:29:45

    Výborné! Doporučuji.

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky babynka5ka 14.09.2013 18:31:05

    Super easy

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Monika 28.08.2013 15:19:22

    Dělala jsem houskové knedlíky poprvé, měla jsem z nich strach a musím říct, že tyhle se povedly na jedničku!! Hned zapisuji do své "kuchařky" a jiné dělat nebudu :) sice mne zarazila napřed ta polohrubá mouka, vždycky jsem měla za to, že správně jsou z hrubé, ale opravdu super, děkuji :)

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky Alena 17.08.2013 23:58:57

    Na kolik porcí toto množství cca vyjde?

  • Kynuté houskové knedlíky Jindřich Kasalický 10.08.2013 18:39:57

    Je to dobrý recept, akorát já je vařím 15-18 minut podle velikosti v utěrce,nejsou okraje od vody rozvařené

  • Re: Re: 10.08.2013 13:38:55

    děkuji za skvělý recept fakt moc dobrý :)

  • skvělý recept ema vanilka 28.06.2013 14:28:21

    musím říct že jsem kdnedlíky dělala podle tohoto receptu (navíc to bylo po 2. v životě, po poprvé před 10 lety s mojí mamčou v patách:) a i přes to že jsem na druhé straně světa (a tudíž tu máme trochu odlišné suroviny) se knedlíky povedly na výbornou, všichni jsme měli boule za ušima :DD děkuji za skvělý recept, jako od maminky

  • sarka 11.05.2013 17:53:39

    prosim o radu, ziji v zahranici, kde se pouze da koupit hladka mouka. Je mozne udelat kynuty knedlik i z hladke mouky?? Dekuji

    • Re: evzenek 01.06.2013 21:00:16

      zkuste polohrubou ( all purpose ), Robin Hood ze zelenym paskem pracuje dobre, nebo zkuste hrubou mouku ( whole grain ) na pripravu chleba, ta funguje dobre, a dostanete ji v zahranici take.

  • Komentář k receptu Kynuté houskové knedlíky LENKA 27.05.2013 13:46:26

    DĚKUJI ZA VYBORNY RECEPT:-)

  • Nemá chybu, ke guláši ideální. Příprava jednoduchá, jen jsme dali dvojnásobek droždí.

  • Velmi dobre knedliky janabrno 24.03.2013 17:50:06

    Tohle je dobry stress free recept, od te doby co jsem ho nasla varim podle nej a nikdy nebylo zadne neprijemne prekvapeni, zkratka jsou to knedle jak maji byt. Dekuji

  • Velmi dobre knedliky janabrno 24.03.2013 17:49:48

    Tohle je dobry stress free recept, od te doby co jsem ho nasla varim podle nej a nikdy nebylo zadne neprijemne prekvapeni, zkratka jsou to knedle jak maji byt. Dekuji

  • výborný recept akorát že toho droždí tam má být dvojnásob

  • prosim o radu alena 05.03.2013 12:33:55

    potřebuji poradit několikrat se mi kynute knedliky srazily,při obraceni jsou krásné akdyž je po 10min chci vytáhnout,takjsou sražene,co s tim,

  • Kynuté knedlíky Alena 08.02.2012 11:44:13

    Opět nic nového, opět klasický recept.

    idi proboha, pišete sem, novinky a ne to, co zná každá slušná kuchařka

    • Re: Kynuté knedlíky Ivanka 09.02.2013 10:27:29

      Paní Aleno,
      mám hodně receptů na různá těsta na knedlíky, a dělám je domácí. Klasické kynuté jsem nedělala, jen za pomocí kypř. prášku. Jsou taky dobré ale myslím že to chce obměnu.
      PROTO JSEM ZDE, ABYCH SE NĚCO NOVÉHO NAUČILA A NEJSEM SAMA.

      Podle Vás mají všichni buť kupovat hotové knedlíky z obchodu a nebo polotovary?

      Co kdyby se stalo že nastane krize a tyto komodity v obchodech nebudou. To lidi jako já nemají šanci se přiučit od zkušenějších? Čas chodit do kurzu vaření nemám, jsem samouk a vařím už od 10 let.

      Začala jsem bramboračkou, buřtgulášem a dneska vařím a upeču cokoli, jen se občas chci přiučit.

      Děkuji autorce receptu že nám jej sem nasdílela.

      Veselé vaření

      Ivanka

    • Re: Kynuté knedlíky Iveta 02.11.2012 10:46:36

      Výborný klasický recept podle kterého zvládne knedlík každý. Jen malinká ráda pokud chcete aby vám knedlík nepraskl zabalte ho a vařte ho v bílém plátně.

      • Houskový knedlík babička 23.01.2013 12:52:29

        I když dělám knedlíky jako peří, vždy mně praskly. Na internetu jsem vyčetla, že se má dát do vody než se začne vařit, lžíčka oleje a lžíčka octa. Již to dělám nějakou dobu a doopravdy to pomáhá. Doporučuji to všem.

    • No pani Aleno chapu ze jste asi zkusena kucharka a z kuchyne nevyjdete, ale ja na rozdil od nekoho jsem rad i za dobre stare recepty. No a to oznaceni slusna kucharka.... to chcete rict ze lidi co se uci varit jsou neslusny?hmmm asi mame na to kazdy jiny nazor s pozdravem neslusny kuchar Petr

    • Re: Kynuté knedlíky Tomáš 07.08.2012 07:46:34

      Já jsem rád za tento recept. Díky němu si můžu taky udělat knedlík doma a nemusím kupovat ty blafy. Takže tak :)

      • Re: Re: Kynuté knedlíky Bob 20.10.2012 03:05:57

        dekuju, i ja sem rad za kazdy recept ktery se tu obevi. Nikdy sem poradne nevaril, ale ted vyvaruji me americke zene. A verte, ze jim nase jidlo chutna. Jeste jednou moc dekuji za recepty ceske kuchyne

    • Re: Kynuté knedlíky Filip 14.10.2012 17:53:05

      Sem ale nechoděj jen slušný kuchařky. Kde by měly podle vás bejt schovaný recepty na knedlíky?

    • Re: Kynuté knedlíky Veronika 18.09.2012 12:30:15

      Náhodou je dobré, když sem lidé píší i klasické a známé recepty.. Když si potom někdo neví rady, klikne, a ví jak dál.

    • Re: Kynuté knedlíky Helena 29.04.2012 09:20:48

      Paní Alena se asi jako kuchařka narodila.............

    • Re: Kynuté knedlíky Gabriela 11.02.2012 21:23:04

      Co chcete proboha vymýšlet nového na klasickém kynutém knedlíku?!Jsou i lidi co neví jak se dělá.Například já.A jsem ráda že nemusím zítra do obchodu a nebudu hlady.Teda doufám :-)

    • Nikdo nikoho nenutí to číst,myslím,že pro mladé začínající kuchařky je to velmi přínosné,každá si musí najít to své,tak si ty kecy odpusťte

    • Re: Kynuté knedlíky martina 08.02.2012 13:03:25

      Kuchařka jako já ale takové recepty ocení, nikdo mě klasiku nenaučil a tak ráda potkám takový recept. :)

  • knedle Jiri Machacek 30.01.2013 05:38:55

    Lidi, tohle je recept co hledam!!! dekuji

  • knedle Jiri Machacek 30.01.2013 05:38:40

    Lidi, tohle je recept co hledam!!! dekuji

  • Text komentáře byl smazán. marsy 22.01.2013 17:52:41

    Text komentáře byl smazán.

  • knedlíky marsy 22.01.2013 17:52:31

    Já vařím knedlíky v páře, nikdy mi neprasknou a jnejsou slizké.

  • Vendy 18.01.2013 21:53:27

    musim rici ze super :-) dekuji

  • janina 15.01.2013 11:48:10

    to je snad zkusím i já :)) je mi už padesát a knedlíky nevařím .. několik pokusů a knedlík buď nešel vyndat z hrnce jak se děsně nafoukl, anebo z nich byly baseballové pálky

  • Tereza 14.01.2013 11:23:17

    Taky se řadím i já k neslušným kuchařkám. Jen díky Vašemu receptu můžu svýmu muži vyvářet domácí knedlíčky a ne je kupovat. Takže děkuji!

  • knedliky Dana 27.12.2012 17:43:09

    pratele tento presne postup pouzivam i ja a mohu doporucit,dobre a hlavne domací...

  • Aneta 23.11.2012 19:25:38

    Děkuji za recept. Dnes jsem je vařila a jsou báječné.

  • Super knedlíky, jiné už nedělám :-)

  • petr 02.11.2012 20:54:17

    a pokud ten nakrájenej rohlík osmahnete na másle, máte celkem dobrej knédl

  • vdecna bergaminova zdena 01.11.2012 19:52:06

    ja jsem take moc vdecna za kazdy recept rada zkousim, na knedle mam jen 1 z hrube mouky a vody a tak rada vyzkousim neco jineho. mooooc dekuji

  • Tatínkova kuchařka
    Kynuté knedlíky" Tatínkova kuchařka 19.10.2012 11:26:10

    Zkuste vařit kyn. knedlíky na pařáku a v utěrce ,
    Až mě to překvapilo jak to opravdu bez máčení uvařeno"" zkuzte to,
    hladké nevymáčené, co vy na to kuchařinky???

  • super....nikdy se mitak nepovedli jako odtud...

  • Receipt of dumplings Fernanda Falcão 19.09.2012 17:21:12

    Hello.
    I'm form Portugal and i love to have de receipt oh these dumplings. Allready try to find it in the internet, but i dont't understand chez language :(, so i toke the liberty to send this e-mail to you. Can you send me the receipt in english our maybe in portuguese ;)? I was in Praga a few years ago and the dumplings were, at the time, one of my favourite food that i tasted. I really think they are wonderful:)
    thank you very much for all the atention that you can guive to this e-mail.
    Praga is magnificent! I'm an architect and i really enjoyed wen I was there!

    Muito obrigada!

    Fernanda Falcão

  • houskové Jája 21.09.2012 12:49:09

    Již nechci sledovat houskové knedlíky, i když zruším fajfku, stále mě to chodí, již to obtěžuje, co s tím ?

  • Kynuté knedlíky!! Jindra 14.09.2012 20:18:44

    Já jsem zastánce dělat knedlíky v pekárně a vždy se povedou"
    Těsto je dobře propracované a vzdušné, po vykynutí vařím jen 16 min.

  • Text komentáře byl smazán. jadr 14.09.2012 11:42:10

    Text komentáře byl smazán.

  • Kynuté knedlíky Jožo Gereg 11.09.2012 10:40:33

    klasický recept..

  • Ivca 24.08.2012 12:55:08

    Dnes jsem knedliky dělala a srazily se mi přitom jsem tam dala všechno a přesne nevím proc:-(

    • Knedlíky Jája 24.08.2012 20:48:51

      Já si myslím, že jste přehnala vaření, já raději vařím knedlíky na pařáčku, nemusí se otáčet, z 1/2 kg, dvě šišky a 20 min. To se musí pohlídat, nebo zkusit špejlí.

  • Barbora 18.08.2012 16:04:12

    Dnes jsem dělala poprvé a podle tohoto receptu. Povedlo se :-) Děkuji autorovi.

  • nepovedli se:(.. nevím proc .. :(.. byli zvenku rozvarený a zevnitr syrovy:(..

  • Text komentáře byl smazán. grapas 12.08.2012 16:02:11

    Text komentáře byl smazán.

  • oggr 11.08.2012 21:43:42

    Dneska jsem krámě už dopoledne nepotakala knedlíky, koupila jsem tedy mouku a droždí (zbytek mám doma) a jala se vyrábět své první domácí kynuté knedlíky.
    Google mi poradil Váš recept a knedlíky se povedli!!!
    Takže já děkuji,

  • Výborný :-)

  • Maruska 14.06.2012 12:58:03

    Dnes jsem zkousela knedliky uplne poprve a diky tomuto receptu se mi povedli, deti si pochutnali a opravdu tento recept doporucuji i zacatecnikum.. :)

    • Knedlík Jája 14.06.2012 17:55:27

      Knedlík také dělám z polohrubé mouky, akorát místo mléka dávám vodu, recept jsem získala od dobré kuchařky, komu jsem to poradila, byla spokojenost, vařím na pařáčku .Nedávno jsem se dozvěděla, že se může do těsta kápnout olej, za vyzkoušení to stojí . Knedlík dělám jen z poloviční dávky.

  • katule 05.07.2012 11:15:43

    tak proč taková rodilá kuchařka tady chodí? strata času ne? on-line kuchařky slouží k tomu aby lidi davali své recepty a recepty svých babiček aby se jiní o nich dověděli. kynutych knedlíků je nezpočet receptů tak není nazbyt vyzkoušet někdy jiný! jinak receptík super! v dnešní době není nic nové jen se na tu tradiční kuchyň krapet zapomíná když jsme začly vařit kuchyň jiných zemí protože to bylo nové!

  • houskove knedliky hana simek dvorak 09.04.2012 20:15:25

    pisi vam z kostariky a chtela jsem se dozvedet jestly se muze davat velke mnozstvy nakrajene veky nebo rohliku do ctvrtni davky mouky? vspominam si jako devce ze nekdo z rodiny to delal. byly by jste tak hodny a mohly by jste mne poslat nejaky starocesky recept. dekuji predem hanasimek@gmail.com

  • radulka 795120 18.05.2012 21:58:58

    Jestli můžu ještě poradit,tak do mouky zamíchám sušenou petrželku.Skuste to nic nezkazíte.

  • Já jsem ráda za každý obyčejný a klasický recept, vyhledávám, to coumí moje mamka a to co mi chutná a chci se to sama naučit. Takže já jsem za knedlíky spokojená. Existuje spoustu stránek s netradičníma receptama, tak o co jde??

  • Vyborny recept, knedlik chutnal cele rodine :-)

  • Konečně knedlík, kterej se mi nesrazil a je výbornej.

  • Dříve jsem knedlíky vařila jen ve vodě,nějak jsem se bála to dělat nad párou.ale co jsem to poprvé vyzkoušela si dát do většího kastrolu vodu na dno,potom pařáček a kousek pečícího papíru, malinko pokapu olivovým olejem a už vařím nad párou 25 minut a nezvedat pokličku.Jsou krásně nadýchané a lehounké.Jiné už nedělám a takto vařím i bram.knedlík a sladké ovocné kynuté.

    • Knedlík Jája 11.02.2012 17:06:41

      Mohu jedině doporučit, vařím též na pařáčku, v každém případě mírně potřít tukem,buď pařáček, nebo ten papír, knedlík z 1/2 kg, dvě šišky, vařím pouze 20 minut.Každý příspěvek je vítaný, nikdo učený z nebe nespadl, já ač jsem seniorka, stále se ráda poučím....

  • Už nevím pavlik52 19.12.2011 10:50:42

    co mám dělat aby mi přestali chodit příspěvky o knedlíkách do e-mailu, poradíte někdo ??? :-((

  • Můj první knedlíček (teda byly z toho dva z polovičních ingrediencí) a hned se povedl :-) Snad bude miláčkovi zítra chutnat :-)

  • knedlíky se podařily a měli úspěch.Příště je zase udělám,jsou výborné

  • výborný kunananuk1 12.01.2012 12:32:07

    výborný a jednoduchý knedlík......příště udělám opět !

  • Houskový knedlík jalaho 10.01.2012 10:39:09

    Ještě jsem zapomněla, že místo mléka, zadělávám vlažnou vodou, poradila mě to výborná kuchařka, knedlík je nádherný, nadýchaný, také z polohr.mouky, ale raději mám normál.droždí.1 vajíčko a pořádně vypracovat, mě to udělá robot, řádně nakynout, jak těsto, tak i knedlíky, uvařené hned překrojit "nití", aby pára vyšla, tento popis je třeba pro začínající kuchařku.

  • Houskový knedlík jalaho 10.01.2012 10:27:55

    Já již dávno nevařím knedlíky ve vodě, ale na pařáčku, větší kastrol, aby se mohl pařáček rozložit, mírně potřu omastkem, aby se nepřilepily, pro dvě osoby dělám tak z 35 dkg, dvě šišky vařím najednou-20 min.nemusí se otáčet, kastrol je čistý, vařit mírně, né klokotem.

  • kynuté houskové knedlíky h.kulova 08.01.2012 09:47:01

    Všem doporučuji, jsou báječné, Jen je stačí na 4 porce udělat ze čtvrtiny mouky.
    Také používám sušené droždí a nemá chybu. :o)

  • výborné winterovaj 07.01.2012 10:16:04

    Už jsemtento knedlík jednou vařila a pro velký úspěch i u manžela!!! (rozhodně prý lepší než koupený) dnes bude ke svíčkové. Vařila jsem v páře na utěrce přes pekáč. Dík za recept.

  • Už nevím pavlik52 19.12.2011 10:50:44

    co mám dělat aby mi přestali chodit příspěvky o knedlíkách do e-mailu, poradíte někdo ??? :-((

  • Přidala jsem do těsta smaženou ,vychladlou cibulku,moc dobrý hlavně ke guláši.

  • vynikajácí bendova85 10.12.2011 12:51:11

    vynikajáci knedlík. jednou jsem ho už dělala,ale byla to plpa. dnes jsem udělala knedlík podle tohoto receptu a dopadlo to moc dobře. Ve vodě pak pořádně naběhly a mám toho jak pro armádu.Dělala jsem z polovční dávky a aj tak toho mám mooooc. dík za recept.

  • rady kucharky gita tarsetti 16.10.2011 17:41:42

    devcata tento recept je perfektni. udelejte sisky tenci ,nebot varenim jeste nabehnou a nezapomente je kucharskou vidlickou ,nebo jehlou na pleteni propichat,nebo se sesunou. ve folii vydrzi i dva tydny v lednicce, pokud cerstve,krajejte je niti. pozdeji je nakrajite na platky ,do sita a v pare pod poklickou ohrat. vim o cem mluvim jsem vyucena kucharka. pozdrav z vidne

    • Re: rady kucharky babka 29.11.2011 14:20:11

      Mám na vaření malé vylepšení: dám pekáč s vodou přes 2 hořáky na sporáku a knedlíky vařím přikryté druhým pekáčem. Jsou krásně rovné.

  • dělala jsem všechno přesně podle receptu a vůbec se nepovedly.Byly rozvařený a uvnitř slitý a syrový,takže raději zkusím jiný recept.

  • luci 26.11.2011 13:17:50

    děkuju za recept. Dělala jsem dnes také poprvé a jsou výborné. Jen jsem v první várce zapomněla dát na pařáček utěrku, takže se mi přilepil..

  • Také chválím!!! Vařila jsem poprvé a až na tvar byly vynikající!!!! Děkuji za fajn recept!!!!

  • houskové knedlíky jsem vařila poprvé a jsou super, jen jsem je nevařila ve vodě ale na páře

  • houskové knedlíky jsem vařila poprvé a jsou super, jen jsem je nevařila ve vodě ale na páře

  • Text komentáře byl smazán. henyska 27.10.2011 12:31:36

    Text komentáře byl smazán.

  • Text komentáře byl smazán. kubackova.mona 24.10.2011 18:49:45

    Text komentáře byl smazán.

  • Eva 27.09.2011 16:10:07

    Prosim vas tu mouku tam mam dat cely 1 kg?

    • Re: gita tarsetti 19.10.2011 17:56:21

      no 1 kg musite dat,kdyz chsete 4 circa sisky. pul kg 2 sisky a potom pochopitelne polovina vseho. pro dve osoby staci . ahoj gitta

  • Kytka 15.10.2011 16:14:08

    Pridavam se k chvale. Take jsem delala knedliky poprve, jsou lehoucke a nadychane a lepsi nez od maminky!
    Jen pro ty z nas, kdo nemaji dost velky hrnec, doporucuju rozdelit testo alespon na 5 casti, nebo vam pri vareni budou chtit odejit z hrnce jako mne. :o)
    Dekuji za recept a pisu si!

  • Tereza 13.10.2011 13:30:06

    Knedlíky jsou naprosto bombastické.Dělala jsem je poprvé a hned se povedly.Můžu jen doporučit a děkuji (-:

  • Týna 28.09.2011 15:50:51

    Úžasný recept, jednoduchý, ale výborný:-) Poprvé jsem dělala houskový knedlík a povedl se ( až na ten tvar) :-D

  • Katka 05.09.2011 11:59:32

    Dobrý den,chystám se dělat tyto knedlíky,ale mám doma jen sušené droždí.Je to nějaký problém nebo můžu přidat naprosto stejné množství jako uvádíte?Zdravím z Irska

    • Re: Fidorka 10.09.2011 14:34:06

      bydlim v anglii, a donknedliku musim dat vzdy dva sacky jinak poradne nevykynou. Ale podivej se jestli nemas pobliz polskou komunitu. Ti vetsinou maji cerstve drozdi ve svych polskych shopech :o)
      good luck

  • napoprvé výborný henrietti 04.09.2011 12:20:21

    Už jsem vyzkoušela několik receptů na kynuté knedlíky, ale tento je naprosto vynikající. Knedlíky jsou moc dobré a podařily se hned na první pokus. Děkuji za recept.

  • Zuzka 05.06.2011 13:31:37

    Mohu se zeptat,kolik z tohoto množství udělám knedlíků?

  • Jajína 29.07.2011 19:59:58

    Musím to semky napsat...Dnes jsem dělala své první houskové knedlíky a narazila jsem na tento recept...Jsou naprosto dokonalé!!!Paní mámo, děkujeme!=)

  • výborné Lenka 12.07.2011 12:55:54

    děkuji za tento recept, knedlíky jsou výborné. Už jiné nedělám. Abych řekla pravdu, tak sním půlku knedlíku samotného :D je opravdu výborný.

  • Text komentáře byl smazán. markova-z 31.05.2011 12:25:17

    Text komentáře byl smazán.

  • Míša 27.05.2011 20:03:59

    Děkuji moc za tento recept,zkoušela jse spousta knedliku ale vzdycky nedopadli zrovna nejlíp a nakonec jsem vždycky doběhla pro knedlík do obchodu.Ale dneska super knedlíky jsou výborné.Takže opravdu moc děkuji za zveřejnění fakt super.

  • natali 26.03.2011 13:46:12

    chtela bych se zeptat zda zkazim knedliky tim kdyz do nich dam misto rohliku bagetu?tady ve francii totiz rohlik nesezenu ani omylem :( dekuji za odpoved

    • Pokud je bageta z bílé mouky a to si myslím, že ano,tak v tom nevidím problém. Sama používám pečivo jaké mám zrovna po ruce,takže i bagety. Ať se Vám knedlíky povedou...

      • Re: natali 11.05.2011 17:58:20

        ekuji za odpoved, tak knedliky jedna basen :) fakt super, vsichni si posmakli a olizovali se az za usima :) jak cesi, tak novozelandani :) diky moc

  • Musím říct, že je toto fakt moc dobrej recept na knedlík. Vždy, když ho dělám, tak se mi povede. mooc děkuju.

  • Mňamka :-)

  • natali 26.03.2011 13:46:13

    chtela bych se zeptat zda zkazim knedliky tim kdyz do nich dam misto rohliku bagetu?tady ve francii totiz rohlik nesezenu ani omylem :( dekuji za odpoved

  • Nemám rád pavlik52 03.07.2010 14:51:13

    knedlíky které se po nasátí omáčkou rozpadnou, tyhle to nedělají ???

  • výborný recept mar23tinka 04.03.2011 11:16:17

    dělala jsem houskové poprvé a vznikly luxusní
    díky za tento recept :)

  • Vynikajici vendula.m 28.12.2010 20:14:55

    Na knedliky jsem pouzila suche drozdi.. knedliky byli vynikajici, urcite je znova uvarim!

  • weselka72 26.09.2010 21:28:06

    Děkuji za super jednoduchý a přehledný recept, knedlíky jsou moc dobré.
    Také mám připomínku pouze k soli, dávala jsem 1 zarovnanou lžičku na poloviční dávku a dle mé chuti byly akorát.

  • udelal sem polovicni davku a varil 20 minut na parniku , sou uzasne.

  • Lukas 30.05.2010 22:31:01

    Dobrý den, pěkné sametové knedlíky se mi podle vašeho receptu povedly. Jen jsem tam dal také méně té soli, jednu zarovnanou lžičku na kilo...ale bylo to zas málo.

  • 20g soli... trosku moc dmladek 18.04.2010 04:24:58

    Recept je vyborny, co se tyce postupu a davnkovani hlavnich surovin,
    ale neda se slepe nasledovat ve vsem.

    Nikdy jsem nevazil v receptech navrhovane mnozstvi soli (pokud bylo uvadeno v gramech). Dnes jsem to vsak zkusil a s hruzou jsem zjistil, ze jedna cajova lzicka vazi tak 2-4g.... Ci-li podle receptu bych jich tam musel dat vrchovatejch minimalne 5, a to by se nedalo jist:-(

    Takze davam spetku az max. 1 lzicku soli do testa a dalsi plnou lzicku az 2 do varici vody.

    S drozdim je to trosku odobne... davam 2-3 lzicky suseneho drozdi 2 druhu.
    (zive drozdi, na ktere jsem v CR zvykli se na NZ schani spatne).

    Mockrat dekuji za super recept.

  • pino1974
    Jsou velmi chutné a jemné pino1974 06.03.2010 10:56:35

    Zkoušel jsem udělat a musím napsat že jsou skvělé.:-)

  • sledovat příspěvky v tétodiskuzi

Nalezeno receptů: 156
Přidat příspěvek k receptu Kynuté houskové knedlíky
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept